Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
25.08.2021 11:50

Výročie SNP oslávia v Lehote pod Vtáčnikom i ohňostrojom


Lehota pod Vtáčnikom. Zdroj: OcÚ


Výročie Slovenského národného povstania (SNP) si v Lehote pod Vtáčnikom (okres Prievidza) pripomenie verejnosť 29. augusta divadelným predstavením i ohňostrojom.


Program pripravila i obec Poruba, v ktorej bude slávnostný akt kladenia vencov spojený so zoskokom parašutistov.       

Program k 77. výročiu SNP v Lehote pod Vtáčnikom pripravilo Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi. "Od 16.00 h ponúkne kreatívne akcie pre deti, fujarovo-trombitový koncert, vystúpenie folklórneho súboru Senior Vtáčnik a Divadlo Z dvora sa predstaví so svojou hrou Zguriška mix. Slávnostné zhromaždenie uzatvorí hymna a ohňostroj," informovala riaditeľka RKC v Prievidzi Ľudmila Húsková.       

Rovnaký program pripravilo RKC v Prievidzi i na 29. výročie prijatia Ústavy SR 1. septembra. Dejiskom podujatia bude od 16.00 h mestská časť Prievidze Necpaly.       

Výročie SNP si pripomenie i obec Poruba, ktorá program pripravila v spolupráci s Hornonitrianskym múzeom v Prievidzi, informoval starosta obce Tomáš Tóth. Od 27. augusta do 3. septembra si verejnosť bude môcť pozrieť v dome kultúry v Porube výstavu pod názvom Svetové vojny a Poruba, život obyvateľov Poruby v časoch svetových vojen. Slávnostný akt kladenia vencov 29. augusta na námestí pred Kostolom sv. Mikuláša sa uskutoční od 14.00 h za účasti Ozbrojených síl SR a dychovej hudby a bude spojený so zoskokom parašutistov. Súčasťou podujatia bude od 15.30 h i moderovaná diskusia pod názvom Pamätníci spomínajú spojená s prehliadkou výstavy.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2018
Súčasťou osláv výročia SNP v Uhrovci bude i pochod Nesmrteľného pluku
Na Jankovom vŕšku pri Uhrovci (okres Bánovce nad Bebravou) si verejnosť pripomenie 74. výročie Slovenského národného povstania . Súčasťou trenčianskych krajských osláv v sobotu (25. 8.) budú výstavy či vystúpenia umelcov, informovala Lenka Kukučková z Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja.
viac
27.08.2018
Na slávnostnom zhromaždení si Nitrania pripomenuli výročie SNP
Slávnostným zhromaždením a kladením vencov k Pamätníku víťazstva si v Nitre v pondelok pripomenuli 74. výročie Slovenského národného povstania.
viac
13.08.2019
Poľnú nemocnicu na Sekaninách zrekonštruovali
Poľnú nemocnicu na Sekaninách v Lehote pod Vtáčnikom v okrese Prievidza, kde bývali zranení partizáni, zrekonštruovali. Verejnosť si ju bude môcť pozrieť počas osláv 75. výročia Slovenského národného povstania a 74. výročia ukončenia druhej svetovej vojny, ktoré sa uskutočnia 17. augusta.
viac
20.08.2019
Slovenské národné povstanie si opäť pripomenieme na Jankovom vŕšku
Od Slovenského národného povstania (SNP) uplynie 29. augusta 2019 presne 75 rokov. Trvalo asi 60 dní a svoj život v ňom podľa odhadov položilo až 15 tisíc ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %