Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.12.2022 12:35

Výťažok z tohtoročného Primátorského punču je takmer tritisíc eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Výťažok z tohtoročného Primátorského punču v Banskej Bystrici je takmer tritisíc eur. V stredu o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.


Pripomenula, že po dvojročnej prestávke, spôsobenej pandémiou nového koronavírusu, sa spolu s vianočnými trhmi a kultúrnym programom vrátil na banskobystrické námestie aj Primátorský punč. Centru včasnej intervencie v Banskej Bystrici z neho pôjde 2653,57 eura. "Nezisková organizácia použije finančný dar na vybavenie herne, požičovne pomôcok pre rodiny v starostlivosti alebo na zakúpenie diaprojektora, využívaného pri organizovaní workshopov," spomenula hovorkyňa.

Hlavnými činnosťami centra sú podpora komplexnej stimulácie vývinu dieťaťa v domácom prostredí, sociálne poradenstvo i rehabilitácia. "V rodinách poskytujeme sociálnu službu včasnej intervencie za pomoci tímu odborníkov. Špeciálnych a liečebných pedagógov, psychológov a sociálnych pracovníkov," podotkla riaditeľka Centra včasnej intervencie Banská Bystrica Eva Mrenicová. Dodala, že v skupine ich je v súčasnosti osem a v starostlivosti majú sto rodín.

Banskobystrické Vianoce pokračujú aj po Primátorskom punči. Pastierske Vianoce sú na programe 26. decembra o 17.00 h. V Kostole Panny Márie Pomocnice kresťanov v saleziánskom stredisku v Sásovej bude svätá omša a vianočné pásmo, ktoré predstaví zvyky našich predkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
30.12.2017
Dobrá vec sa podarila
Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.
viac
30.11.2022
Vianočné osvetlenie v Hriňovej zdražovanie energií neovplyvní
Vianočné osvetlenie v Hriňovej v Detvianskom okrese zdražovanie cien energií neovplyvní. Potvrdil to primátor mesta Stanislav Horník.
viac
12.12.2022
Po prestávke budú v Detve Koledníci, pripravujú aj vianočný jarmok
Po prestávke sa tento rok v Detve uskutoční prehliadka vianočných a novoročných hier s názvom Koledníci. Potvrdil to hovorca Detvy Milan Suja s tým, že bude súčasťou detvianskeho vianočného jarmoku, ktorý sa uskutoční v sobotu 17. decembra na Námestí SNP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %