Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.01.2017 11:36

Výtvarná súťaž Liptov 2017 poukáže na prírodné krásy regiónu


Téma súťaže by mala odzrkadľovať to, ako súťažiaci vnímajú prírodné krásy Liptova v súčasnosti alebo v minulosti, reálnu krajinu, svet rastlín a živočíchov, alebo svet fantázie.


Súkromná základná umelecká škola (SZUŠ) Jánoš v Ružomberku vyhlásila v týchto dňoch 11. ročník regionálnej súťažnej prehliadky výtvarných prác detí a mládeže Liptov 2017. Súťaž má poukázať na krásy liptovského regiónu.


"Jej cieľom je, aby deti rozvíjali svoj vzťah k nášmu rodnému regiónu prostredníctvom zobrazenia prírodných krás a zaujímavostí z Liptova. Taktiež chceme, aby spoznávali, aké sú tu zvyky a tradície a popri tom rozvíjali svoje nadanie a tvorivosť," povedala zástupkyňa riaditeľky SZUŠ Jánoš Terézia Zemková.      

Téma súťaže by mala podľa organizátorov odzrkadľovať to, ako súťažiaci vnímajú prírodné krásy Liptova v súčasnosti alebo v minulosti, reálnu krajinu, svet rastlín a živočíchov, alebo svet fantázie. Taktiež môžu interpretovať diela umelcov, ktorí zobrazovali Liptov. "Téma dáva väčší priestor na predstavivosť, fantáziu a vyjadrenie svojho dojmu z liptovskej prírody," doplnila.      

Detskí autori môžu pri tvorení využívať ľubovoľnú plošnú alebo priestorovú techniku, akou je napríklad kresba, maľba, grafika, počítačová grafika, koláž, keramika, kombinované techniky s využitím nových a netradičných materiálov alebo multimediálna tvorba. "Odborná porota hodnotí dodržanie a vystihnutie témy, primeranosť zvolenej techniky, výtvarnú úroveň práce a originalitu," dodala Zemková.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2016
Cyklisti aj po schodoch
Prvá septembrová nedeľa v Ružomberku bude patriť už šiestemu ročníku netradičného cyklo podujatia Ružomberské schody.
viac
03.01.2017
Pripravuje sa Komárňanské ART Spektrum 2017
Regionálne osvetové stredisko (ROS) v Komárne pripravuje Komárňanské ART Spektrum 2017, ktoré je okresným kolom 54. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2017.
viac
10.01.2017
Žiaci sa môžu zapojiť do súťaží Zelený svet a Múdra príroda 2017
Ministerstvo životného prostredia vyhlásilo 22. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže, ktorej cieľom je vštepovať chlapcom a dievčatám vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave.
viac
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %