Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.01.2021 12:20

Výzva Fondu na podporu kultúry národnostných menšín


Ilustračná snímka.


Dávame do pozornosti termín na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie alebo štipendia na rok 2021 pre maďarskú a rómsku národnostnú menšinu z Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Termín predkladania žiadostí je do 15. januára 2021.


Táto výzva sa vyhlasuje pre maďarskú národnostnú menšinu na predkladanie žiadostí o dotáciu pre oprávnených žiadateľov v nasledujúcich podprogramoch:

Maďarská národnostná menšina môže predkladať žiadosti v rámci podprogramu neprofesionálne umenie.

Rómska národnostná menšina má možnosť predkladať žiadosti v rámci programu profesionálneho umenia.

Nasledujúca výzva na predkladanie žiadostí pre maďarskú národnostnú menšinu a odbornú radu interkultúrneho dialógu a porozumenia je zverejnená od 5. januára 2021.

Štruktúra podpornej činnosti na rok 2021 obsahuje prioritu určenú Správnou radou fondu a to sú aktivity spojené s propagáciou a informovaním o sčítaní obyvateľov, najmä aktivity spojené s informovanosťou o právach spojených s príslušnosťou k národnostnej menšine.

Bližšie informácie sa dočítate TU 

Autor: (kulturminor.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2016
Fond na podporu kultúry národnostných menšín chcú zriadiť v júli 2017
Fond na podporu kultúry národnostných menšín by mohol začať fungovať v lete 2017. Odhaduje to splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny László Bukovszky.
viac
19.05.2017
Výzva na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu
Ministerstvo vnútra SR ako zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí vyhlásilo dňa 4. apríla 2017 otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu.
viac
21.08.2017
Fond na podporu kultúry národnostných menšín uverejnil prvú výzvu
Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ktorého vznik schválila Národná rada SR v máji tohto roku, uverejnil prvú výzvu na registráciu organizácií národnostných menšín.
viac
08.10.2020
Predĺženie termínu výzvy pre nezávislú kultúru
Fond na podporu umenia predĺžil prijímanie žiadostí v rámci mimoriadnej výzvy do 8. októbra. Výzva je určená najmä na pomoc pre jednotlivcov pôsobiacich v oblasti divadla, tanca, hudby, literatúry a vizuálneho umenia. Predĺženie výzvy je z dôvodu nevyčerpania alokovaných zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %