Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.07.2023 09:50

Výzva na podporu riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity


Ilustračný banner


Úrad vlády SR vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na podporu sociálnych a kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity na rok 2023. Gestorom výzvy je splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity.


Na obstaranie obecných bytov na komunitnom participatívnom systéme, podporu zamestnateľnosti, podporu športových aktivít,  zlepšovania občianskeho spolužitia, mediácie a scitlivovania verejnej mienky, podporu prioritných politík a cieľov aktuálnej Stratégie Slovenskej republiky pre integráciu Rómov a na ďalšie oblasti vyčlenil Úrad vlády SR prostredníctvom splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity 650 000 Eur. Môžu ich získať samosprávy, mimovládne organizácie, registrované sociálne podniky, cirkevné organizácie a ďalší oprávnení žiadatelia.

Oprávneným dotačným titulom je aj podpora vysporiadania vlastníckych vzťahov k obydliam a k pozemkom, na ktorých sa tieto obydlia nachádzajú, alebo na nákup pozemkov obcou určených na výstavbu nových obydlí.

Disponibilný objem finančných zdrojov je vo výške 650 000 eur, minimálna výška žiadanej dotácie je 5 000 Eur a maximálna výška 20 000 Eur. Dotáciu je možné čerpať na výdavky, ktoré vznikli od 1. januára 2023. Termín na predloženie žiadostí je 22. august 2023. Výzva a všetky potrebné materiály sú zverejnené TU.

Autor: Zdroj: Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity, ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2018
Výzva na prihlasovanie stredných škôl do participatívnych rozpočtov je otvorená
Úrad splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre rozvoj občianskej spoločnosti v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom vyhlásil výzvu na podávanie žiadostí o poskytnutie finančného príspevku na podporu zavádzania participatívnych rozpočtov na stredných školách v pôsobnosti župy.
viac
08.06.2019
Nový projekt pomôže samosprávam, škôlkam aj deťom
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pokračuje v opatreniach, ktoré majú uľahčiť zavedenie povinnej predškolskej výchovy do praxe.
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
26.01.2021
Stanovisko Únie miest Slovenska ku skríningovému testovaniu
Únia miest Slovenska (ÚMS) žiada predsedu vlády, aby urýchlene zvolal konzílium odborníkov, aj za účasti predstaviteľov samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %