Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
04.12.2020 02:40

Výzva z IROP pre samosprávy na ochranu verejného zdravia


Ilustračná snímka.


V rámci regionálneho operačného programu IROP bolo vyčlenených na pomoc zdravotníckemu systému 117 miliónov eur, z ktorých ďalších 8 miliónov teraz pôjde do regiónov. Vláda SR ešte v apríli schválila návrh, aby sa z eurofondov presunula vyše miliarda eur na zmierňovanie dopadov pandémie.


Prostriedky z aktuálnej 8-miliónovej výzvy budú použité na vybavenie zdravotníckych zariadení pre zabezpečenie prevencie, diagnostiky a liečby pacientov s diagnózou COVID–19; vytváranie mobilných odberových miest; dobudovanie epidemiologických ambulancií a zabezpečenie ochrany zdravotníkov pred nákazou. Výzva bude vyhlásená Ministerstvom zdravotníctva SR ako sprostredkovateľským orgánom pre IROP.

Prostriedky presunuté z eurofondov sú určené na udržanie zamestnanosti, podporu podnikov a do zdravotníctva.

Viac informácií sa dočítate TU 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2020
ZMOS adresoval principiálne pripomienky k zmenám v bytovej legislatíve
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo rezortu dopravy konkrétne pripomienky, ktoré sledujú zlepšenie podpory výstavby nájomných bytov aj sociálnych zariadení.
viac
02.11.2020
ZMOS je skôr za to, aby druhé kolo celoplošného testovania nebolo
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) je skôr za to, aby sa na Slovensku druhé kolo celoplošného testovania ľudí na ochorenie COVID-19 už nerealizovalo.
viac
13.11.2020
ZMOS plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) plánuje do konca roka predstaviť plán modernizácie samosprávy. Predseda ZMOS-u a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger o tom informoval po štvrtkovom stretnutí predstaviteľov združenia s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.
viac
22.04.2021
ZMOS vyzýva vládu na zabezpečenie dofinancovania preneseného výkonu
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) vyzýva vládu SR, aby v súvislosti so spoločnými úradovňami zabezpečila dofinancovávanie preneseného výkonu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %