Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
10.09.2020 12:10

Vzácne čriepky problémov bude treba poskladať a riešiť


Snímka zo stretnutia.


V rámci svojich pracovných ciest po slovenských regiónoch navštívil predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger v spoločnosti starostu košickej mestskej časti Juh Jaroslava Hlinku a ústredného riaditeľa Kancelárie ZMOS Michala Kaliňáka mesto Košice.


V priestoroch tamojšieho magistrátu ich v stredu 9. septembra 2020 prijal primátor Košíc Jaroslav Polaček, s ktorým absolvovali viac ako hodinovú debatu na viaceré aktuálne témy. Išlo o pokračovanie dialógu medzi predsedom ZMOS a primátorom Košíc, ktorý začali ešte v úvode tohto roka.

„Veľmi otvorene sme hovorili o zmenách, ktorými ZMOS prešiel v ostatnom čase. Pána primátora sme informovali o našich najvýznamnejších aktivitách i o plánoch do najbližšieho obdobia. Odovzdali sme mu tiež správu o činnosti ZMOS, ktorá bude predložená na našom najbližšom sneme,“ priblížil predseda ZMOS Branislav Tréger.

Témami stretnutia bola aj problematika miestnych komunikácií i mestskej autobusovej dopravy. „Hovorili sme aj o majetkovo – právnych vzťahoch, ktorí sú veľmi problematické. Čo sa týka zriaďovateľskej pôsobnosti škôl, tak Košice sú v tomto veľmi špecifické, pretože sú zriaďovateľom viac ako 250 škôl a školských zariadení. Dostali sme sa aj k debate o štatúte mesta i zákone o meste Košice ako metropole Slovenska,“ priblížil Branislav Tréger, podľa ktorého slov bolo stretnutie, na časti ktorého sa zúčastnil aj Jaroslav Hlinka, starosta mestskej časti Juh a poslanec košického mestského zastupiteľstva, veľmi prospešné. „Veľmi vzácne čriepky problémov, ktoré sme v Košiciach nazbierali, bude treba poskladať. Spolu so samosprávou sa ich budeme snažiť riešiť a nastolovať pri rokovaniach so zástupcami jednotlivých štátnych inštitúcií,“ ozrejmil predseda ZMOS Branislav Tréger.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.09.2020
ZMOS skúma vybrané parametre bezpečnej samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje ďalší prieskum. Aktuálne sa sústredilo na vybrané parametre bezpečnej samosprávy.
viac
23.10.2020
Predseda ZMOS: Opatrenia k pilotnej fáze robili samosprávy za pochodu
Všetky opatrenia k pilotnej fáze celoplošného testovania na COVID-19 robili samosprávy za pochodu a v krátkom čase. Po stretnutí s dolnokubínskym primátorom Jánom Prílepkom na to poukázal predseda Združenia miesta a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger.
viac
09.12.2020
B. Tréger: Účinná prevencia je najlepší spôsob predchádzania problémom
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v utorok (8.12.) zúčastnil rokovania s prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Pavlom Ceľuchom a tiež so zástupcami Prezídia Hasičského a záchranného zboru.
viac
29.12.2020
J. Hlinka: Čerpáme skúsenosti iných samospráv z EÚ
Jeden z najväčších míľnikov pre samosprávu na Slovensku bolo prijatie ustanovení Európskej charty miestnej samosprávy, hovorí jeden z najdlhšie slúžiacich starostov na Slovensku, Jaroslav Hlinka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %