Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
23.09.2023 09:55

Vznikol Klub riaditeľov základných škôl v okrese Trnava


Ilustračná snímka (TASR)


Zástupcovia 26 základných škôl (ZŠ) trnavského regiónu založili na stretnutí Regionálneho centra podpory učiteľov (RCPU) nový Klub riaditeľov základných škôl v okrese Trnava. Klub povedie riaditeľka Súkromnej základnej školy BESST Eva Polláková, informovala o tom Katarína Kissová z centra.


"Už po prvých stretnutiach a predstavení RCPU v minulom školskom roku sme zachytili záujem o podporu samotných riaditeľov. Mali túžbu stretávať sa, navzájom sa spoznávať a inšpirovať. V prvom roku fungovania sme našu energiu investovali do oslovovania škôl, realizácie workshopov a samotného mentoringu. Dali sme si však záväzok, že vyslaný signál od riaditeľov počas prázdnin pretavíme do konkrétnej podpory," vysvetlila Martina Grošková, ktorá minulý školský rok centrum zakladala.         

Polláková vníma zmysel v budovaní takejto komunity. "Riaditeľ školy sa často cíti osamotený pred učiteľmi, pred zriaďovateľom, tímom či rodičmi. Víta možnosť poradiť sa, porozprávať alebo sa podeliť o svoje témy v spoločnosti iných, ktorí čelia podobným výzvam. Sama som absolventkou Akadémie riaditeľov," uviedla. Členovia novovzniknutého klubu prejavili záujem hostiť jednotlivé zasadnutia na svojich školách. Grošková to hodnotí ako prínosné. "Nebude to len obohatenie vo vybraných témach, ale budú môcť zažiť kultúru inej školy, inšpirovať sa priestorom či projektmi, ktoré tvoria identitu každej školy. Práve to by bolo naplnenie cieľa podpory riaditeľov v najväčšej miere, akú im RCPU dokáže ponúknuť," doplnila.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2018
Skalica získala na opravu základnej školy viac ako 167-tis. eur
Mesto Skalica bolo úspešné so žiadosťou o poskytnutie finančného príspevku zo štrukturálnych fondov Európskej únie s projektom zameraným na zvýšenie kvality infraštruktúry vzdelávania na Základnej škole (ZŠ) Strážnická v Skalici.
viac
08.02.2019
BSK: Spojená škola v Malinove
V Malinove vznikne od nového školského roku Spojená škola s dvomi organizačnými zložkami: základná škola a stredná odborná škola záhradnícka Gustáva Čejku.
viac
15.04.2020
Od dnes sa začínajú zápisy prvákov, avšak bez ich osobnej účasti
Od stredy 15. apríla sa na základných školách začínajú zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2020/2021. Tento rok sa však uskutočnia inak ako po minulé roky, a to bez osobnej účasti detí a rodičov.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %