Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
10.02.2020 05:10

Z tej doliny na tú


Ilustračný výrez plagátu.


Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a v spolupráci s obcou Višňové pripravuje slávnostné uvedenie do života knihy o tradičnom odievaní v obciach v okolí Žiliny v prvej polovici 20. storočia - "Z tej doliny na tú".


Slávnostné uvedenie knihy od autoriek Júlie Marcinovej a Soni Jamečnovej sa bude konať  v nedeľu 16. februára o 15.00 hod. v kultúrnom dome vo Višňovom. V pripravovanom programe bude účinkovať Folklórna spevácka skupina Višňovanka z Višňového, Roman Bienik z Dolného Hričova, Folklórna skupina Ľubovník zo Žiliny a ľudová hudba Ferova družina zo Žiliny. Komentovať bude Zuzka Kmeťová.

Publikáciu finančne podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a Žilinský samosprávny kraj.

Autor: (ts-KKS v Žiline)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Cyklisti uviedli do života nový úsek BikeKie
Župný cyklochodník BikeKia má opäť nový vyasfaltovaný úsek. Ďalšie takmer dva kilometre medzi výjazdom na Budatínsky most a lávkou pri biokoridore upravil Žilinský kraj aj vďaka podpore a spolupráci s Nadáciou Kia Motors Slovakia v celkovej hodnote 156 000 eur.
viac
17.12.2018
Združenie SK8 upozorní na kritickú dopravnú situáciu
Predsedovia samosprávnych krajov doručia Ministerstvu dopravy a výstavby SR a vláde spoločné stanovisko, v ktorom upozornia na dôležitosť dostavby diaľničného tunela Višňové a zároveň pomenujú kritické úseky ciest vo všetkých samosprávnych krajoch.
viac
03.12.2019
Tvorivá dramatika IV. – Kým budem dnes?
Krajské kultúrne stredisko v Žiline pozýva pedagógov a divadelníkov na štvrtý vzdelávací workshop v tomto roku, ktorý sa uskutoční 14. decembra od 9.00 h do 16.00 h v Makovického dome v Žiline.
viac
04.02.2021
Výstavba dôležitého diaľničného úseku bude pokračovať
Výstavba tunela Višňové bude pokračovať. Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky ohlásilo víťazného uchádzača, ktorým je spoločnosť SKANSKA.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %