Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.11.2022 09:30

Začal sa desiaty ročník potravinovej zbierky


Ilustračná snímka.


Krajšie Vianoce pre ľudí v núdzi chce aj tento rok priniesť potravinová zbierka v obchodoch Tesco. Spustil sa jej desiaty ročník.


Trvanlivé potraviny a hygienické potreby možno odovzdať v predajniach po celom Slovensku od 24. do 27. novembra. Do zbierky sa možno zapojiť aj on-line. Novinkou sú vopred pripravené balíčky v hodnote 6,49 eura pre zjednodušenie darovania.

Darovať možno akékoľvek trvanlivé potraviny. Napríklad olej, cestoviny, ryžu, konzervy, ale aj hygienické potreby ako šampóny, mydlá, pracie prášky. Stačí ich po zakúpení odovzdať dobrovoľníkom z charít alebo na vyznačené miesto za pokladničnou zónou. Po skončení spoločnosť všetky dary venuje spolupracujúcim charitatívnym organizáciám Potravinová banka Slovenska, Slovenská katolícka charita, Evanjelická diakonia, Vagus a Depaul. Tie ich rozdelia medzi ľudí v núdzi v jednotlivých regiónoch Slovenska.

"Uvedomujeme si, že v dôsledku náročnej ekonomickej situácie narastá počet ľudí v núdzi a naša pomoc je preto ešte dôležitejšia. Desiaty ročník potravinovej zbierky bude prebiehať vo všetkých našich predajniach naprieč krajinou, aby sme spolu s našimi zákazníkmi a charitatívnymi partnermi opäť pomohli pripraviť krajšie Vianoce pre ľudí v núdzi. Tesco aj tento rok daruje charitatívnym organizáciám navyše sumu vo výške 20 percent z hodnoty všetkých darovaných výrobkov," uviedla riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku Veronika Bush.

"Naša nezisková organizácia i naši partneri pociťujú zvýšený záujem ľudí o potravinovú pomoc. Čoraz viac ľudí naprieč spoločnosťou sa v dôsledku aktuálnej ekonomickej situácie ocitá v núdzi," uviedol predseda Potravinovej banky Slovenska Marko Urdzík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2020
Zberateľov poteší suvenírová bankovka s motívom Medeného hámra
Práca v Medenom hámri, kde sa vykúvali rôzne polotovary a predmety dennej potreby, sa stala námetom suvenírovej bankovky, ktorej predaj spustia tento týždeň v Banskej Bystrici.
viac
22.08.2020
Petržalka vyhlásila verejnú zbierku školských pomôcok
Bratislavská Petržalka spúšťa od pondelka (24. 8.) verejnú zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín.
viac
14.01.2022
Žilinský kraj spustil vlastné podcasty
Obľúbená forma podcastového vysielania si našla svoje miesto medzi ďalšími sociálnymi sieťami a informačnými médiami, ktorými župa sprostredkuje informácie o svojich projektoch, činnosti, nových službách alebo aktuálnych problémoch.
viac
16.11.2023
Prievidza: Charita hľadá dobrovoľníkov na pomoc pri potravinovej zbierke
Charita - dom sv. Vincenta v Prievidzi i tento rok hľadá dobrovoľníkov, ktorí jej pomôžu pri zbierke potravín a drogérie. Zbierka bude od 23. novembra do 25. novembra v nákupnom centre na Nábrežnej ulici v Prievidzi. Záujemcovia o pomoc sa môžu obrátiť na organizáciu. Informovala o tom hovorkyňa mes
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %