Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.03.2022 11:40

Začína sa rozsiahla rekonštrukcia mosta na Škultétyho ulici v Prešove


Most na Škultétyho ulici. Snímka zdroj: (Mesto Prešov).


Most na Škultétyho ulici v Prešove je jedným z najvyťaženejších dopravných objektov, čomu podľa radnice zodpovedá aj jeho stav. Po dlhých rokoch sa však dočká obnovy. Samospráva v pondelok odovzdala stavbu zhotoviteľovi.


„Jeho rekonštrukcia je jednou z najväčších investícií v tomto roku. Most dlhodobo chátral a rekonštrukcia je naozaj nevyhnutná, najmä z hľadiska bezpečnosti,“ zdôvodnila primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, zároveň vyzvala na ohľaduplnosť pri prácach, ktoré potrvajú približne osem mesiacov.

Práce zahŕňajú rekonštrukciu cestného nadjazdu spolu s úpravou priľahlých úsekov komunikácie pred a za mostom. Na rad príde aj obnova chodníkov a revíznych šácht pozdĺž mostnej komunikácie. Nové dažďové vpuste budú po obnove napojené na kanalizáciu na Radlinského ulici, zrekonštruuje sa aj mostné zábradlie a rímsy. Počas jednotlivých prác sa bude dbať aj na ochranu železničnej trate Prešov – Plaveč pod mostom a trakčného vedenia. Celkové náklady dosiahnu takmer 2,07 milióna eur a projekt mesto financuje z úverových zdrojov. Zhotoviteľom prác je spoločnosť Eurovia SK.

Prípravné práce sa budú do veľkej miery realizovať bez obmedzenia dopravy. „Samotné stavebné práce sa však už nezaobídu bez dopravných obmedzení a dôjde k úplnej uzávere mosta. Od apríla sa doprava presmeruje na obchádzkové trasy, chodci budú prechádzať po dočasne vytvorenej lávke,“ upozornila primátorka s tým, že na najbližších križovatkách dôjde aj k zmene dopravného značenia. Na križovatkách Škultétyho – Masarykova – Kuzmányho a Škultétyho – Budovateľská sa v tejto súvislosti zmenia aj signálne plány.

Zmeny sa pre rekonštrukciu dotknú liniek mestskej hromadnej dopravy, počas uzávery nebude premávať trolejbusová linka číslo 38 a na linkách číslo 2, 5 a 7 dôjde k úpravám trás. Linka číslo 2 bude obsluhovaná autobusom a vznikne aj náhradná autobusová linka číslo 3. O všetkých ďalších dopravných obmedzeniach bude radnica vodičov, chodcov i cestujúcich včas informovať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
31.08.2020
Na vynovené ulice Štefánikova a Hviezdoslavova sa vráti doprava
Ulice Štefánikova a Hviezdoslavova v centre Prešova pri novom obchodnom centre (OC) budú opäť plne prejazdné. Novinkou bude jednosmerka na Ulici Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
viac
10.06.2021
Práce na moste v Iliaši pokročili, čoskoro sa začnú dopravné obmedzenia
Projekt výstavby nového mosta do mestskej časti Iliaš je v plnom prúde. Aktuálne sa stavebné práce zameriavajú na nevyhnutnú preložku prívodu elektrickej energie.
viac
18.06.2021
Od pondelka začnú opravovať most nad Panónskou, obmedzí to dopravu
V Bratislave začnú od pondelka 21. júna opravovať most nad Panónskou cestou - nadjazd k Budatínskej ulici v Petržalke. Nájazdy a zjazdy na most budú uzavreté počas realizácie všetkých troch etáp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %