Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
20.01.2020 12:05

Záhoráci v Bratislave pozývajú na bál


Ilustračná snímka, zdroj: zahorak.sk


Spolok Záhorákov v Bratislave svojou činnosťou vstupuje do druhej päťdesiatky. V tomto roku pripravuje už 51. Bál Záhorákov v našom hlavnom meste. Uskutoční sa tradične v prvú februárovú sobotu, ktorá tento rok pripadne na 1. februára.


Po minuloročnej dobrej skúsenosti sa bude znovu konať v kultúrnom dome Zrkadlový háj v Petržalke.

Bály sú vždy vyvrcholením činnosti spolku a aj napĺňaním jeho spoločenského poslania. Áno, chceme ľudí na bále dobre zabaviť, ale aj vniesť do neho kus zdravého záhoráckeho entuziazmu, pripomenúť ľuďom ich korene, rodisko, domovinu. Odvtedy, ako sa v televíznej relácii Repete zviditeľnila kapela bratov Zajačkovcov z Plaveckého Štvrtka, účinkuje každý rok aj na Bále Záhorákov. I tentoraz má výborný repertoár, pozná tie najlepšie hity od čias Františka Krištofa Veselého až po dnes, vie zabaviť mladšiu i staršiu generáciu. Vystupuje s ňou spevák Karol Malý a v tomto roku ako hosť aj Robo Kazík. Na žiadnom bále nesmie chýbať folklór, a tak sa predstaví aj dychová hudba Rubín zo Skalice a detský súbor Čečinka z Karlovej Vsi. Nebude chýbať chutné občerstvenie a šťastlivci si odnesú aj pekné vecné ceny, ktoré do tomboly venujú organizácie zo Záhoria i Bratislavy.

Hŕstka záhoráckych nadšencov srdečne pozýva všetkých Záhorákov na tohtoročný bál v Bratislave. Na všetkých sa teší čestná richtárka spolku, národná umelkyňa Mária Kráľovičová, súčasný richtár, profesor Anton Gúth, primár v nemocnici na Kramároch, pochádzajúci z Malých Levár, ako aj ďalší organizátori.

 

 

Autor: František Karas, člen Záhoráckej rady


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.02.2018
Záver fašiangu v bratislavskom regióne
Bratislavský Burlesque bál, Dúbravský detský karneval, Festival Izraelského filmu, Historické potulky Malackami, Nočné prehliadky Modrou, či Zimné folkovanie v Pezinku doplnia skvelý víkendový program v bratislavskom regióne.
viac
29.06.2020
Petržalčania môžu opäť požiadať o príspevok na dieťa v súkromnej MŠ
Petržalčania, ktorí v budúcom školskom roku 2020/2021 umiestnia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ), môžu opäť požiadať o nenávratný finančný príspevok.
viac
17.07.2020
Výstava Fellini a sladký život Talianska sa presúva zo Žiliny do Bratislavy
Výstava Fellini a sladký život Talianska, ktorá vznikla na Slovensku pri príležitosti 100. výročia narodenia režiséra, sa presúva zo Žiliny do Slovenského národného múzea (SNM) v Bratislave.
viac
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %