Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
15.03.2024 07:55

Záujem o služby turistických sprievodcov v Nitre vlani stúpol o 20 percent


Ilustračná snímka TIC Nitra


Záujem o profesionálne služby turistických sprievodcov v Nitre sa vlani zvýšil o 20 percent. Ako informovalo turistické informačné centrum (TIC), celkovo malo v roku 2023 o prehliadku mesta so sprievodcom záujem 2580 ľudí.


 Väčšina prehliadok bola v slovenčine, 255 návštevníkov bolo po Nitre sprevádzaných v cudzom jazyku. "TIC Nitra zabezpečil v rámci ponuky sprievodcovských služieb 14 tematických bezplatných prehliadok. Ich súčasťou sa stali aj komentované návštevy areálu Zoborského kláštora či prehliadky Martinského vrchu," uviedlo turistické centrum.         

Súčasťou tematických prehliadok boli aj archeologické Potulky zaniknutou krajinou zoborských vrchov či prehliadka Príbeh rieky pripravená k podujatiu Dni architektúry. "Pre návštevníkov mesta sme vytlačili propagačné materiály v novom dizajne v slovenskom a anglickom jazyku a zriadili sme aj novú interaktívnu a oddychovú zónu TICadlovo," pripomenulo nitrianske TIC.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2018
Mesto má nového mobilného turistického sprievodcu
Mesto Spišská Nová Ves pripravilo pre návštevníkov mesta novinku –  mobilnú aplikáciu, ktorá majiteľom smartfónov poskytne množstvo informácií o pamiatkach a historických budovách, turistických atrakciách, podujatiach i histórii mesta.
viac
13.08.2018
Turistický vláčik bude voziť ľudí aj k Zoborskému kláštoru
Nitriansky turistický vláčik bude v septembri voziť pasažierov po novej trase. Mestskí poslanci odsúhlasili zmenu v jeho cestovnom poriadku, v rámci ktorej bude premávať aj k Zoborskému kláštoru.
viac
18.02.2020
Mesto Nitra udelí dotácie na projekty zamerané na rozvoj cestovného ruchu
Projekty občianskych združení a spolkov zameraných na cestovný ruch podporí mesto Nitra celkovou sumou 15 000 eur. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom mimoriadnom februárovom rokovaní.
viac
03.12.2022
Turistický vláčik v Nitre bude premávať bude aj počas adventu
Turistický vláčik bude v Nitre premávať aj na Mikuláša a pred Vianocami. Ako informovala radnica, verejnosť si môže užiť adventnú jazdu mestom vo vybrané dni od 4. do 23. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %