Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
18.01.2019 08:05

Zborník zo štvrtého ročníka stretnutia priateľov regionálnej histórie


Pozvánka na prezentáciu


Občianske združenie Priatelia histórie Novohradu vydalo v novembri 2018 v poradí už tretí Zborník zo Stretnutia priateľov regionálnej histórie.


Zakladateľom združenia, ktoré každoročne usporadúva odborné stretnutia v novohradskej obci Hradište, je znalec miestnej histórie, spoluautor niekoľkých regionálnych publikácií a bloger Mišo Šesták. V jeho réžii sa uskutočňujú rôzne aktivity, zamerané na zmapovanie, zviditeľnenie a popularizáciu bohatej histórie Novohradu. Jedným z výsledkov jeho činnosti sú zborníky, v ktorých editor sústredil štúdie a príspevky rôznych odborníkov z oblasti histórie, archeológie, etnografie, dejín umenia, ľudových zvykov a tradícií, osídlenia, cirkvi, priemyslu a ďalších tematických oblastí.

Zborník zo štvrtého ročníka Stretnutia regionálnej histórie bude širokej verejnosti prezentovaný počas besied uskutočnených v mestách a obciach Novohradu a blízkeho okolia počnúc od januára do marca tohto roka. Publikácia vyšla s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja, a bude bezplatne distribuovaná predovšetkým na týchto stretnutiach. Vo Fiľakove sa predstaví 25. januára 2019 v Mestskej knižnici, o 16:30 hodine. Podujatie bude sprevádzať prednáška Mgr. Viktórie Tittonovej, PhD., riaditeľky Hradného múzea vo Fiľakove, s názvom Archeologické výskumy a nálezy v katastri mesta Fiľakovo. Organizátori srdečne očakávajú všetkých milovníkov regionálnej histórie.

Autor: (ts-hradné múzeum Fiľakovo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.09.2017
Komentované prehliadky na fiľakovskom hrade a čitateľská beseda
Podobne ako mnohé múzejné inštitúcie a správcovia historických pamiatok, sa aj Hradné múzeum vo Fiľakove zapojilo do medzinárodnej iniciatívy „Dni európskeho kultúrneho dedičstva“ (DEKD), ktorej cieľom je posilniť povedomie o kultúrnom dedičstve našej republiky v domácom, ale i európskom kontexte.
viac
04.08.2018
Otvorenie jubilejnej výstavy Petra Kovácsa Garpa a Bunker túra
Hradné múzeum vo Fiľakove otvára 10. augusta 2018 výstavu fiľakovského výtvarníka Petra Kovácsa Garpa s názvom „Krehké“. Výstavu umelca, známeho už aj zahraničného publika, sprístupní inštitúcia pri príležitosti jeho okrúhleho výročia, počas konania kultúrneho festivalu XXVIII.
viac
19.02.2019
Predstavenie nových odborných publikácií - rodiny Koháryovcov a Coburgovcov
V stredu, 27. februára o 16.30 hod. sa v zasadacej sále Mestského úradu vo Fiľakove uskutoční prezentácia dvoch novovydaných odborných publikácií Hradného múzea vo Fiľakove.
viac
23.01.2020
Predstavenie Zborníka z piateho ročníka stretnutia priateľov regionálnej históri
Občianske združenie Priatelia histórie Novohradu vydalo koncom roka 2019 v poradí už piaty Zborník zo Stretnutia priateľov regionálnej histórie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %