Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.04.2023 01:10

Žilinská župa ocenila pedagogických pracovníkov stredných škôl


Spoločná snímka z oceňovania


Vo štvrtok 13. apríla 2023 sa v priestoroch žilinského konzervatória uskutočnilo slávnostné oceňovanie učiteľov. Organizované je každoročne pri príležitosti Dňa učiteľov.


Župa udelila v tomto roku ocenenie 43 pedagogickým zamestnancom. Najčastejšími dôvodmi boli významné zásluhy na rozvoji škôl, dlhoročná pedagogická prax, životné jubileum, či  výchovno-vzdelávacie úspechy. Ocenenie je poďakovaním župy za tvorivú a obetavú prácu v oblasti výchovy a vzdelávania detí a mládeže. Nominovaní si cenu prevzali z rúk Eriky Jurinovej, predsedníčky ŽSK, Petra Webera, podpredsedu ŽSK a Ondreja Buzalu, riaditeľa Úradu ŽSK, povereného vedením odboru školstva a športu.

Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK: „Učitelia vždy boli a sú vzorom a inšpiráciou pre svojich žiakov. Popri rodine je práve škola tým miestom, kde dieťa a mladý človek dostáva základ mravných a ľudských hodnôt. V prvom rade je však miestom, ktoré ho pripraví pre praktický a profesionálny život. Teší ma, že som dnes mohla odovzdať ocenenie pedagógom, ktorých empatia, charizma, ľudskosť a nadšenie sú pevnými a svetlými bodmi, ktoré deťom a mladým ľuďom, pomáhajú rásť. Aj naďalej sa budeme snažiť vytvárať učiteľom a žiakom čo najlepšie podmienky pre vzdelávanie a motivujúce prostredie.“

Ondrej Buzala, riaditeľ Úradu ŽSK, poverený riadením odboru školstva a športu: „Učitelia sú svojím správaním, optimizmom a úsmevom pre mnohých žiakov povzbudením a inšpiráciou. Som veľmi rád, že v našom kraji máme učiteľov, ktorí majú energiu a chuť pomáhať žiakom a zapájajú sa s nimi do rôznych súťaží a projektov, vďaka čomu dosahujú pozoruhodné výsledky. Myslím si, že je veľmi dôležité vytvárať prostredie, v ktorom sa žiaci budú cítiť uvoľnene a slobodne – avšak tak, aby poznávali a dodržiavali hranice tejto slobody, aby si vážili druhých, ale i samých seba. Všetkým pedagógom patrí za ich náročnú prácu, ktorá nekončí zazvonením, veľké ďakujem.“

V Žilinskom kraji je 96 stredných škôl. Samosprávny kraj je zriaďovateľom 59 stredných a jednej jazykovej školy, v ktorých pracuje vyše 2 100 pedagógov.

Autor: (ts-ŽSK, Mgr. Eva Lacová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2019
Župa otvorila už dvanáste centrum odborného vzdelávania
Stredná odborná škola dopravná v Martine získala ako ďalšia škola v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja označenie Centra odborného vzdelávania.
viac
28.06.2019
Župa ocenila najlepších študentov
ŽSK ocenil najlepších študentov. Sú úspešní nielen v škole, na súťažiach či olympiádach, ale organizujú aj dobrovoľnícke aktivity a dokázali pomôcť zachrániť to najcennejšie – ľudský život. Študenti a absolventi si prevzali ocenenie od županky Eriky Jurinovej v Sobášnom paláci v Bytči.
viac
01.02.2020
Župa ocení podnikateľské nápady stredoškolákov
Už o pár dní končí prihlasovanie na okrúhly desiaty ročník Stredoškolského podnikateľského zámeru. Nápadití stredoškoláci môžu svoje projekty prihlasovať do 7. februára 2020.
viac
25.02.2021
Strednú zdravotnícku školu zmodernizovali za vyše 4 milióny eur
Budovu Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za vyše štyri milióny eur. Práce na rekonštrukcii trvali zhruba rok, pričom ide o jednu z najväčších investícií z vlastných zdrojov Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %