Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
26.09.2022 03:20

Zimnú ulicu čaká komplexná rekonštrukcia za vyše milión eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Zimná ulica v meste Dobšiná v okrese Rožňava sa dočká komplexnej rekonštrukcie za viac ako milión eur. Samospráva bola v rámci jej obnovy úspešná so žiadosťou o dotáciu z európskych fondov. Uviedol to starosta mesta Ján Slovák.


Rekonštrukcia Zimnej ulice je súčasťou projektu s názvom Podpora dobudovania základnej technickej infraštruktúry v Dobšinej, ktorého cieľom je zvýšiť kvalitu bývania zlepšením dostupnosti služieb mesta obyvateľom z prostredia marginalizovanej rómskej komunity (MRK). V rámci projektu sa má rekonštruovať Zimná ulica i kratšie úseky k nej prislúchajúcich uličiek, obnovou tiež prejde prístupová cesta k tunajšej základnej škole.

"Táto cesta je v katastrofálnom stave, nerekonštruovala sa celé desaťročia. Zimná ulica je dlhá vyše jedného kilometra, súčasťou projektu je i rekonštrukcia chodníkov," dodal primátor.

Samospráva aktuálne čaká na výsledok kontroly zo strany riadiaceho orgánu, ktorým je Ministerstvo vnútra SR. Zhotoviteľom prác má byť podľa zverejnenej zmluvy spoločnosť Strabag, celková cena zákazky predstavuje viac ako 1 084 000 eur s DPH. Práce by mali byť ukončené do ôsmich mesiacov odo dňa prevzatia staveniska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
O vypracovanie projektu obnovy hradieb nemal nikto záujem
Ani jeden záujemca nereagoval na výzvu trnavskej radnice predložiť cenovú ponuku na vypracovanie projektovej dokumentácie obnovy stredovekých hradieb na Hlbokej ulici. Mesto zverejnilo výzvu s uzávierkou 3. februára, odozva však bola nulová.
viac
03.04.2020
V Trenčíne zrekonštruujú za 470 000 eur nocľaháreň a nízkoprahové centrum
Trenčín získa nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 447 000 eur. Za tieto peniaze zrekonštruuje budovu na Nešporovej ulici, kde dnes sídli Nocľaháreň a Nízkoprahové denné centrum.
viac
07.06.2021
Nitra pripravuje rekonštrukciu Hollého ulice
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Hollého ulice, ktorá je jednou zo spojníc centra mesta s najväčším nitrianskym sídliskom Klokočina a mestskou časťou Čermáň. Frekventovaná dopravná tepna by mala podľa magistrátu prejsť aj podstatnou modernizáciou.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %