Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
24.01.2024 05:05

Zmluvy o poskytnutí príspevku za ubytovanie odídencov - do konca januára


Ilustračná snímka (FB)


Zmluvy o poskytnutí príspevku za ubytovanie odídencov od júna do decembra 2023 treba predložiť do konca januára. Ministerstvo dopravy pripomína podnikateľom, ktorí poskytli ubytovanie odídencom v mesiacoch jún až december 2023, aby návrh zmlúv predložili najneskôr do 30. januára 2024.


„Chcel by som všetkým podnikateľom pripomenúť, aby čím skôr uzatvorili s ministerstvom zmluvu o poskytnutí príspevku za ubytovanie odídencov. Ak poskytli ubytovanie odídencom v období od júna do decembra minulého roka, návrh zmluvy môžu predložiť len do konca januára. Súvisí to s tým, že lehota na predloženie žiadosti o príspevok je len do 28. februára a pred jej uplynutím treba zmluvu spracovať, podpísať a zverejniť,“ povedal generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu na Ministerstve dopravy SR Tomáš Ondrčka.

Až po uzavretí zmluvy môžu ubytovatelia za toto obdobie predkladať svoje žiadosti o poskytnutie príspevku za ubytovanie odídencov. Urobiť tak môžu do 28. februára.

Návrh zmluvy o poskytnutí príspevku za ubytovanie odídenca za nové obdobie, v mesiacoch január – marec 2024 je už dostupný na slovensko.sk aj na webe ministerstva dopravy TU.

Maximálna výška príspevku v mesiacoch január – marec 2024 je 12,00 eur za dospelého a 6,00 eur za dieťa do 15 rokov.

 

Autor: (Text: Ministerstvo dopravy SR, zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2020
Kraj podpísal s MK zmluvu na 7,7 milióna eur na kreatívne centrum
V Trnave vznikne nové Kreatívne centrum, na ktorého vybudovanie podpísal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) s Ministerstvom kultúry (MK) SR zmluvu. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
24.08.2022
Malacky podpísali zmluvu na 2,6-miliónový príspevok na kompostáreň
Na výstavbu plánovanej kompostárne získali Malacky eurofondovú dotáciu vo výške 2.607.189,10 eura. Vyplýva to zo zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku, ktorú v pondelok zverejnili v centrálnom registri zmlúv (CRZ).
viac
08.12.2023
Príspevok za ubytovanie odídencov z Ukrajiny sa bude poskytovať do konca marca
Vláda schválením návrhu nariadenia predloženého ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom v stredu 6. decembra 2023 reagovala na potrebu zabezpečiť ubytovanie pre odídencov a odídenkyne, ktorí opustili Ukrajinu z dôvodu pretrvávajúceho vojnového konfliku zo strany Ruska.
viac
22.02.2024
Mesto Handlová zruší dočasné ubytovanie pre odídencov z Ukrajiny
Mesto Handlová zruší dočasné ubytovanie pre odídencov z Ukrajiny, ktoré zriadilo pred dvoma rokmi v priestoroch budovy bývalej strednej priemyselnej školy. K zrušeniu pristúpi na základe pokynu Okresného úradu Prievidza. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %