Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
21.02.2020 01:35

ZMOS sprístupnil svoju knižnicu


Logo ZMOS.


Združenie miest a obcí Slovenska na svojej webovej stránke zriadilo novú rubriku. Ide o Knižnicu ZMOS, ktorá je verejne prístupná a ponúka publikácie, analýzy aj dopadové štúdie, ktoré združenie priebežne vypracováva.


Združenie miest a obcí Slovenska v minulosti participovalo na rôznych projektoch a aj momentálne realizuje projektové aktivity, ktorých súčasťou sú aj publikácie analytického zamerania. Svojím obsahom reagujú na pomerne široké kompetencie miestnej územnej samosprávy a verejné politiky realizované komunálom.

Nakoľko tieto publikácie sú prístupné na svojich vlastných webových stránkach, rozhodli sme sa vytvoriť špeciálnu rubriku na webovej stránke združenia, kde budú verejne prístupné každému, koho svojim zameraním, obsahom, ale aj výpovednou hodnotou zaujmú. Na webe ZMOS je preto vytvorená špeciálna rubrika s názvom Knižnica ZMOS, kde je v tomto momente 14 publikácií a ďalších minimálne 7 pribudne v priebehu tohto roka.

Aj touto formou chceme prispieť ku kvalite sociálneho dialógu a podpore informovania čo najširšieho okruhu ľudí. Naďalej zostanú tiež verejne prístupné aj prezentácie zo školení, seminárov a workshopov, ktoré ZMOS intenzívne organizuje v regiónoch, avšak budú súčasťou rubrík na web stránke, ktoré sa venujú konkrétnym projektom a to Modernizácii miestnej územnej samosprávy a Podpore kvality sociálneho dialógu.

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2017
Sociálna politika v trendoch a súvislostiach
Združenie miest a obcí Slovenska sa v rámci Centra sociálneho dialógu II. orientuje aj na sociálnu politiku.
viac
28.06.2018
Samosprávy potrebujú viac informácií o agende SMART
Združenie miest a obcí Slovenska na prelome mája a júna zrealizovalo prieskum, ktorý sa venoval agende SMART. Získané dáta ukazujú, že táto agenda je perspektívna, avšak samosprávy o nej nedisponujú dostatočnými informáciami.
viac
21.02.2019
ZMOS predstavuje úspešné riešenia samospráv, majú inšpirovať aj ďalších
Obec Nižná Polianka, ktorá prevádzkuje Dom smútku pre obyvateľov siedmich obcí, fitnescentrum, ktoré v obci Trenč nahradilo krčmu a mesto Vrbové, v ktorom za každé narodené dieťa vysadia nový strom.
viac
03.04.2019
Kto sa podieľa na rozvoji samosprávy
Starostovia a primátori, ktorí boli v jesenných komunálnych voľbách zvolení minimálne tretí krát sa v prieskume Združenia miest a obcí Slovenska vyjadrili k tomu, kto sa podľa nich najvýraznejšie podieľa na rozvoji samospráv. Tiež odpovedali na to, či by išli opätovne do komunálnych volieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %