Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.03.2020 12:40

Zrekonštruovaná škôlka Na Hôrke získala aj inovatívne hracie prvky


Snímka zdroj: (nitra.sk, autor: Roman ORAVEC).


Investícia stála 246 582 eur, mesto sa na tejto sume podieľalo päť percentnou účasťou.


Finančné prostriedky projektu „Materská škola, Na Hôrke 30, Nitra“ získalo mesto z Integrovaného regionálneho operačného programu. Materská škola vznikla rekonštrukciou v nevyužívaných priestoroch Základnej školy Na Hôrke a trvala necelý rok.

Po verejnom obstarávaní, ktoré bolo vypísané v apríli minulého roku, sa s rekonštrukciou začalo v novembri 2019. Práce sa sfinalizovali koncom februára tohto roku. Po opravách vznikli dve nové triedy, v jednej bude dvadsaťštyri detí, v druhej dvadsaťjeden.

„V rámci projektu sme búrali a robili náročné stavebné úpravy, postavili nové schodisko, vymenili starý nefunkčný výťah za nový, osadili novú sanitu, podlahy a natiahli nové inžinierske siete,“ uviedol na svojom facebooku primátor Marek Hattas.

Okrem rekonštrukcie tiež platí, že deti sa budú hrať s inovatívnymi hracími prvkami. V materskej škole je kolotoč na sedenie, lanová lezecká stena, oceľová lavička bez operadla, lanový balančný mostík, pieskovisko, kombinovaná vežová zostava s hojdačkou, vláčiková herná zostava, ale aj exteriérová učebňa so šindľovou strechou vrátane lavíc, stolov a tabule.

„Ešte nás čakajú úpravy v exteriéri. Pribudnú nové chodníky, vznikne dopravné ihrisko a vysadíme novú zeleň, “ priblížil ďalšie plány nitrianskej radnice nitriansky primátor Marek Hattas.

Autor: (Andrej JANČOVIČ, msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
02.03.2020
Humenné si od rekonštrukcie MŠ sľubuje 70-percentnú úsporu energií
Mesto Humenné plánuje na jar začať s jednou z najväčších rekonštrukcií materských škôl (MŠ).
viac
18.04.2020
Bojnická samospráva chce zabezpečiť rekonštrukciu MŠ v Dubnici
Bojnická samospráva plánuje zabezpečiť rekonštrukciu budovy v miestnej časti Dubnica pre potreby materskej školy (MŠ). V jej blízkosti chce vybudovať i detské ihrisko. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž, výzvu na predkladanie ponúk zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.
viac
03.07.2020
Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov
Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %