Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.09.2022 01:30

Zrekonštruovaný atletický štadión onedlho sprístupnia verejnosti


Ilustračná snímka: (tasr).


V Spišskej Novej Vsi onedlho sprístupnia verejnosti zrekonštruovaný atletický štadión na Sadovej ulici. Ako prví ho v pondelok (26. 9.) otestujú miestni žiaci, a to v desiatich disciplínach.


Uviedla to vedúca oddelenia školstva na tamojšom mestskom úrade Dana Mrnková s tým, že takto si splnia svoju povinnosť testovať pohybové predpoklady žiakov 3. ročníkov podľa Organizačných pokynov rezortu školstva.

Rekonštrukciu atletického štadióna Tatran v hodnote viac ako 1,3 milióna eur dokončili v júni, pričom práce trvali viac ako rok. Atletický ovál a technické sektory by mali spĺňať pravidlá a štandardy Medzinárodnej atletickej federácie. Atletický štadión bol postavený v roku 1964. V rámci rekonštrukcie najprv zbúrali starú tribúnu pre nevyhovujúci stav a rozšíril sa atletický ovál. "Vytvorila sa osemdráhová rovinka a šesťdráhový ovál. Zároveň sa odstránil pôvodný škvarový povrch a podklad pod atletickým oválom. Natiahol sa nový atletický povrch a vytvoril nový štrkový podklad, a tiež sektory technických disciplín," priblížil primátor mesta Pavol Bečarik.

Okrem uvedených prác sa urobila aj nová elektrická prípojka pre areál. Vybudovala sa nová elektroinštalácia pre časomieru, osadili sa kamery a stĺpy umelého osvetlenia. Keďže bol celý areál veľmi podmočený, súčasťou prác bolo aj jeho oddrenážovanie.

Mestu sa podarilo získať na obnovu športového stánku od Slovenského atletického zväzu externé zdroje vo výške 250 000 eur. Zvyšok hradilo mesto zo svojho rozpočtu. Samospráva v týchto dňoch začala s dobudovaním zázemia štadióna. V rámci neho by tam mala pribudnúť budova so šatňami, sociálnym zázemím a priestormi pre správcu. Pre tréningové atletické centrum získalo aj dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške takmer 209 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2017
Počas Dní mesta priblížia požiar námestia i kostola
Najbližší víkend (25. - 27.8.) sa uskutočnia v Spišskej Novej Vsi Dni mesta a 22. trh ľudových remesiel. Ľudia sa budú môcť prostredníctvom divadelnej hry dozvedieť informácie o požiari námestia a katolíckeho kostola z rokov 1848 a 1849.
viac
17.03.2018
Vďaka dotácii zo SFZ postupne obnovia futbalový štadión
Futbalový štadión v Spišskej Novej Vsi prejde postupne kompletnou rekonštrukciou. Slovenský futbalový zväz (SFZ) totiž schválil mestu dotáciu 750.000 eur.
viac
12.03.2022
Plaváreň by po rekonštrukcii chceli opäť sprístupniť v apríli
Plaváreň v Spišskej Novej Vsi by chceli po rekonštrukcii znova sprístupniť verejnosti v apríli. Potvrdil to riaditeľ Správy telovýchovných zariadení mesta Vladimír Hovaňák s tým, že samotné práce sa začali v júli minulého roka a v súčasnosti sa dolaďujú posledné detaily.
viac
18.04.2023
ZOO priniesla v novej sezóne niekoľko noviniek, časť areálu obnovili
Spišskonovoveskú zoologickú záhradu nedávno po zimnej prestávke opäť otvorili pre verejnosť. Na novú sezónu si pripravili niekoľko noviniek a podarilo sa obnoviť aj časť areálu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %