Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.03.2018 06:55

Župa pomáha s výberom strednej školy, žiaci majú 3 týždne na podávanie prihlášok


www.strednapremna


Bratislavský samosprávny kraj spustil pred pár dňami mediálnu kampaň „Stredná pre mňa“, ktorá na webe www.strednapremna.sk možnosti štúdia na župných stredných školách. Termín podávania prihlášok na stredné školy je do 10. apríla 2018.


„Cieľom projektu je nielen širokej verejnosti, ale najmä rodičom a samotným deviatakom dať do povedomia študijné odbory, ktoré ponúkajú župné školy. A to všetko na jednom mieste. Jednoducho chceme zviditeľniť školstvo pod vlastnou značkou,“ povedal bratislavský župan Juraj Droba. 

 Nová webstránka pre župné stredné školy strednapremna.sk je moderná, prehľadná a minimalistická. Ponúka prehľadnejší zoznam stredných škôl a ich jednotlivých odborov, ktoré Bratislavský samosprávny kraj ako zriaďovateľ 54 stredných škôl ponúka. Návštevníci stránky tam v budúcnosti nájdu aj možnosti ubytovania na internátoch či porovnanie priemerných miezd absolventov po ukončení strednej školy. V prípade otázok týkajúcich sa štúdia na stredných školách, môžu rodičia a žiaci zasielať svoje otázky priamo cez webstránku.

Na tento web sú napojené aj účty na sociálnych sieťach (https://www.facebook.com/strednapremna, https://www.instagram.com/strednapremna/), ktoré sa už rozbiehajú a slúžiť budú ako podpora propagácie župných stredných škôl v Bratislavskom kraji. Či už pôjde o špeciálne akcie škôl, Dni otvorených dverí alebo to budú informácie z bežného života študentov. 

 Bratislavská župa má v školskom roku 2017/18 vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 54 stredných škôl, z toho 14 gymnázií, 35 stredných odborných škôl, 2 konzervatóriá a 3 spojené školy.

Prvé kolo prijímacích skúšok na stredné školy sa koná 14. mája 2018 (pondelok) a 17. mája 2018 (štvrtok). Druhé kolo na neobsadené miesta bude 19. júna 2018. Skúšky na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo talentu, tzv. talentové skúšky, sa budú konať v termíne od 25. marca do 15. apríla 2018.

V aktuálnom prijímacom konaní, na školský rok 2018/19, ponúkajú stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja možnosť štúdia v 157 triedach stredných škôl pre cca 4400 žiakov, z toho je 30 tried na gymnáziách a 127 tried na stredných odborných školách a konzervatóriách.

Presný počet žiakov, ktorí v septembri nastúpia do prvých ročníkov, bude definitívne známy po 15. septembri 2018.

Autor: (ts-bsk-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2018
Problémy v postojoch mladých ľudí k demokracii nepodceňujeme
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, realizovala v mesiacoch november a december pilotný projekt „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš.“ Cieľom projektu, prostredníctvom inovatívnych metód vzdelávania, bol rozvoj demokratického občianstva žiakov stredných škôl.
viac
05.02.2019
Pilotný projekt Hokejová akadémia otvorí svoje brány už v septembri
Prvá hokejová akadémia v rámci Slovenska vznikne ako súčasť Strednej športovej školy Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od septembra tohto roka. Prihlášku je potrebné podať do 20. februára!
viac
26.03.2019
O štúdium na SŠŠ v Trenčíne prejavilo záujem 130 žiakov, z toho 32 hokejistov
Stredná športová škola (SŠŠ) Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK ako unikátna vzdelávacia inštitúcia pre športovo nadanú mládež lákala budúcich prvákov ponukou všestranného vzdelania, kvalitnej športovej prípravy i možnosťou stať sa súčasťou pilotného projektu Hokejovej akadémie.
viac
13.02.2020
Košický kraj pokračuje v obnove budov stredných škôl
V roku 2020 chce župa do rekonštrukcie škôl a výstavby športovísk investovať takmer 11 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %