Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
16.04.2022 01:00

Karneval na snehu Veľkonočné vajce bude v nedeľu na Skalke


Pozývací plagát


Na Skalke pri Kremnici sa vo sviatočnú nedeľu (17. 4.) uskutoční 60. jubilejný ročník jedného z najstarších lyžiarskych karnevalov na Slovensku Veľkonočné vajce.


Karneval začína sa o 10.00 h. TASR o tom za Kultúrne a informačné centrum mesta Kremnica informovala Kvetoslava Hovoričová Fajčíková.       

Karneval na snehu a súťaž masiek o ceny či výhry v tombole každoročne pritiahne v tomto veľkonočnom období nielen veľký počet súťažiacich, ale aj divákov. Hoci si Veľkonočné vajce zažilo lepšie i horšie časy a nejaký čas sa konalo i v meste, v roku 2019 sa uskutočnilo opäť na Skalke, kde vzniklo. Organizačne ho podchytili starí nadšenci a veľký „retronávrat“ v tradičnú sviatočnú nedeľu plnú zábavy a prekvapení podporili i miestni podnikatelia a majitelia prevádzok na Skalke.       

Knižnica J. Kollára pri tejto príležitosti ponúka výstavu „60 rokov Veľkonočného vajca“ v podobe fotografií od začiatku až po súčasnosť.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2019
Zubná pasta, múmia aj šťavnatý melón korčuľovali v rytme hudby
Mesto Trebišov prostredníctvom kultúrneho strediska zorganizovalo pre deti už tradične aj tento rok Karneval na ľade. Plochu trebišovského zimného štadióna obsadilo 58 rozmanitých a pestrofarebných masiek.
viac
28.02.2019
Tradičný Carneval v centre mesta už tento piatok
Obľúbená fašiangová zábava láka každým rokom do žilinských ulíc stovky priaznivcov. Inak tomu nebude ani tento rok.
viac
05.01.2023
Projekt zipline dráhy na Skalke mesto zatiaľ realizovať neplánuje
Projekt zipline dráhy na Skalke, ktorý vlani sumou 150 000 eur podporil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), mesto Kremnica zatiaľ realizovať neplánuje. Uviedol to primátor mesta Martin Novodomec.
viac
08.02.2024
Pre výrazné oteplenie ľadopád na Skalke uzavreli
Pre výrazné oteplenie ľadopád na Skalke neďaleko Kremnice od pondelka (5. 2.) uzavreli. Horská služba (HS) Kremnické vrchy na sociálnej sieti upozorňuje, že tu hrozí nebezpečenstvo padajúceho ľadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %