Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
26.02.2019 04:25

Týždeň slovenských knižníc otvoria darcovia krvi


Ilustračná snímka, zdroj: mojaNitra


Kvapkou krvi odštartuje v pondelok 4. marca Krajská knižnica Karola Kmeťka (KKKK) v Nitre sériu podujatí, ktoré pripravila v rámci Týždňa slovenských knižníc. Akcie určené detským i dospelým čitateľom potrvajú až do piatka 8. marca.


K hlavným podujatiam bude patriť deň otvorených dverí, ktorý sa bude v nitrianskej krajskej knižnici konať v utorok 5. marca. Okrem možnosti bezplatnej registrácie ponúkne knižnica v tento deň aj besedu so včelárom, tréning pamäti pre seniorov či odbornú lekársku prednášku.      

 Veľký generálny upomienkový pardon môžu čitatelia využiť v stredu 6. marca. Ako informovali organizátori, knižnica v tento deň okrem toho ponúkne aj autorskú besedu s Miroslavom Eliášom, zážitkové čítanie ľudových rozprávok i výstavu veľkonočných ozdôb členov Slovenského zväzu telesne postihnutých.       

Zvýhodnenú registráciu do knižnice, bábkovú dramatizáciu rozprávky O vznešenej zaľúbenej ježibabe a ďalšie podujatia ponúkne štvrtkový (7. 3.) program Týždňa slovenských knižníc. Ten uzavrie v piatok 8. marca dramatizované čítanie rozprávky O Červenej čiapočke.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2018
Týždeň rómskej kultúry ponúka prednášky, umenie i ochutnávku jedál
Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF)v Nitre sa v týchto dňoch začal Týždeň rómskej kultúry, ktorý organizuje Ústav romologických štúdií. Podujatie odštartoval worskhop s lektorkou zážitkového učenia a autorkou románu Cigánka Janette Motlovou.
viac
15.02.2022
Krajská knižnica pripravuje digitalizáciu vzácnych historických diel
Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre pripravuje digitalizáciu regionálneho fondu a publikácií v jej študovni. Rôzne vzácne a historické diela tak budú pre záujemcov o štúdium dostupnejšie.
viac
12.04.2022
Kraj začal s rekonštrukciou objektov pre krajskú knižnicu v Prešove
Prešovský samosprávny kraj začal s realizáciou takmer 5,8 miliónového projektu rekonštrukcie objektu Krajskej knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove.
viac
11.05.2023
Krajská knižnica organizuje zbierku hračiek pre deti
Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre pomôže občianskemu združenie Podaj mi ruku pri nefinančnej zbierke. Jej cieľom je zozbierať pred nadchádzajúcim dňom detí hračky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %