Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
24.02.2023 12:35

Aktuálnu zimnú sezónu na Liptove hodnotia ako veľmi dobrú


Ilustračná snímka.


Aktuálnu zimnú turistickú sezónu na Liptove hodnotia ako veľmi dobrú. Uviedla to Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov s tým, že presné čísla však zatiaľ nie sú známe.


"V princípe čím bližšie k lyžiarskym svahom, tým lepšia obsadenosť. V tomto období sa dá povedať, že máme asi vrchol sezóny. Od nasledujúceho týždňa je stále veľmi dobrá obsadenosť, ale priemer regiónu bude postupne nižší. Veríme, že ďalší vrchol nás čaká cez Veľkú noc," podotkla Šarafínová.

Doplnila, že jarné prázdniny na Slovensku už bežia, rovnako tak v Poľsku a Česku. Aktuálne je podľa Šarafínovej asi najsilnejší týždeň, pretože sa kombinujú Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj, tiež silný región v okolí Varšavy. "Príchod českých návštevníkov necítiť tak ako v predpandemické roky. Okrem Slovákov a Poliakov máme aj hostí z Pobaltia a Rumunska," priblížila.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2016
Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu
Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.
viac
24.07.2017
Počasie na severe Slovenska mimoriadne praje hubárom
Pomerne vlhké a teplé počasie na severe Slovenska počas aktuálnej sezóny mimoriadne praje hubárom. Mykologička z Liptova Kristína Urbanová avizuje oproti minulému roku oveľa lepšiu hubársku sezónu.
viac
26.04.2019
Liptov sa pripravuje na leto - deti vyčistili brehy Liptovskej Mary
Liptov je opäť o niečo čistejší. Na piatom environmentálnom dni na Liptove viac ako 250 dobrovoľníkov vyčistilo brehy Liptovskej Mary. Väčšinu z nich tvorili školáci vo veku 12 až 15 rokov. Dokopy sa podarilo vyzbierať až 350 vriec odpadu rôzneho charakteru.
viac
22.12.2021
Na Liptove otvoria čarovný les
Už 27. decembra otvorí na Liptove brány nová atrakcia. Tvorí ju takmer 150 tisíc svetielok a je jedinou takouto výstavou na Slovensku aj v širokom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %