Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
15.03.2024 05:10

ARRIVA ponúka duálne vzdelávanie na európskej úrovni a možnosť zamestnať sa budú


ARRIVA - logo


Duálne vzdelávanie v odboroch autoopravár – mechanik, autoopravár – elektrikár a autoopravár – karosár ponúka ARRIVA aj tento rok v spolupráci s dvanástimi strednými odbornými školami na celom Slovensku. Prihlášky na stredné školy treba podať do 20. marca.


V Košickom kraji dopravca spolupracuje s dvomi školami. Žiakom ponúka nielen praktickú prípravu na povolanie, ale aj hmotné a finančné zabezpečenie počas štúdia. Úspešní absolventi získajú po skončení prípravy na povolanie zamestnanie v stabilnej nadnárodnej spoločnosti.

Žiaci 9. ročníka základných škôl a ich rodičia musia najneskôr do 20. marca 2024 podať prihlášku na vybranú strednú odbornú školu a spolu s ňou aj prihlášku na duálne vzdelávanie. Spoločnosť ARRIVA už od roku 2019 ponúka svojim budúcim študentom z celého Slovenska duálne vzdelávanie na európskej úrovni v odboroch autoopravár – mechanik (2487 H 01), autoopravár – elektrikár (2487 H 02) či autoopravár – karosár (2487 H 03).

„ARRIVA má na Slovensku 21 servisných pracovísk, ktoré dosahujú špičkovú európsku úroveň. Budúcim absolventom nášho duálneho vzdelávania ponúkame možnosť pracovať v niektorom z našich servisov, kde budú mať príležitosť ďalej rásť, profesionálne aj kariérne. To je výhoda práce v nadnárodnej spoločnosti,“ povedal Michal Horák, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku.

V súčasnosti má ARRIVA 27 študentov duálneho vzdelávania, ktorí sa pripravujú na budúce povolanie v inšpiratívnom prostredí servisných pracovísk vybavených najmodernejšími technológiami. Od 2. ročníka dostávajú všetci študenti štipendium za každý mesiac školského vyučovania. Jeho výška sa pohybuje v rozpätí 20 – 60 eur a je nastavená tak, aby motivovala k dobrému prospechu, dochádzke a dodržiavaniu pravidiel na pracovisku. Navyše, rovnako od 2. ročníka dostávajú študenti aj odmenu za produktívnu prácu v závislosti od znalostí a zručností študenta, kvality a náročnosti.

Počas praktickej prípravy poskytuje ARRIVA študentom duálneho vzdelávania nielen osobné ochranné pracovné prostriedky, ale aj stravovanie zadarmo. ARRIVA taktiež hradí svojim študentom cestovné náklady až do výšky 100 %. Podmienkou podpísania Učebnej zmluvy je aj podpísanie Zmluvy o budúcej zmluve, na základe ktorej môže absolvent po úspešnom ukončení štúdia získať zamestnanie v niektorom z 21 servisných pracovísk ARRIVA na Slovensku. Ich kompletný zoznam môžu záujemcovia nájsť na https://arriva.sk/kariera/.

ARRIVA v programe duálneho vzdelávania spolupracuje so školami:

Košický samosprávny kraj:

- Stredná odborná škola technická, Partizánska 1, 071 01 Michalovce

- Cirkevná stredná odborná škola sv. Jozafáta, Kamenského 1963/10, 075 01 Trebišov

ARRIVA na Slovensku a vo svete

Spoločnosť ARRIVA pôsobí na Slovensku od roku 2008 a je najsilnejším súkromným hráčom v autobusovej doprave v Slovenskej republike. Pôsobí v Bratislavskom, Košickom, Nitrianskom, Trnavskom a Žilinskom kraji, kde zabezpečuje mestskú, prímestskú, zmluvnú a komerčnú autobusovú dopravu. Od roku 2017 prevádzkuje spoločnosť službu zdieľaných bicyklov, tzv. bikesharing. ARRIVA zamestnáva na Slovensku viac ako 2 500 zamestnancov a prevádzkuje viac ako 1 500 autobusov. Tvorí ju šesť dopravných spoločností, servisná spoločnosť a centrála.

ARRIVA je popredným poskytovateľom osobnej dopravy v celej Európe, zamestnáva približne 35 500 ľudí a zabezpečuje približne 1,5 miliardy prepravených cestujúcich v 10 európskych krajinách. S autobusmi, vlakmi, autokarmi, električkami, vodnými autobusmi, systémami zdieľania bicyklov a dopravnými riešeniami na požiadanie. ARRIVA hrdo spája ľudí a komunity bezpečne, spoľahlivo a udržateľne, pričom tieto služby poskytuje každý deň lepším spôsobom. ARRIVA pôsobí v Českej republike, Chorvátsku, Maďarsku, Taliansku, Holandsku, Poľsku, na Slovensku, v Slovinsku, Španielsku a Spojenom kráľovstve.

Autor: (ts-ARRIVA)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2017
Na hornej Nitre vzniknú stovky nových pracovných miest
V pondelok 7. augusta 2017 bola slávnostným výkopom odštartovaná druhá fáza výstavby výrobného závodu spoločnosti Brose Prievidza. Po jej dokončení sa zvýši výrobná kapacita, no najmä pribudnú nové pracovné miesta. Spoločnosť plánuje zamestnať viac ako 400 ľudí a postupne tento počet zvyšovať.
viac
20.08.2018
Do duálneho vzdelávania sa v TSK zapojí 304 prvákov, ponuka je až 403 miest
Do prvých ročníkov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) by malo od septembra nastúpiť 304 prvákov, ktorí budú študovať v systéme duálneho vzdelávania. Ponuka duálneho vzdelávania je v TSK až pre 403 prvákov.
viac
24.07.2020
Popularita duálneho vzdelávania rastie
Popularita duálneho vzdelávania rastie. Potvrdzujú to výsledky prieskumu, v ktorom spoločnosť Centire zistila, že viac ako 40 % žiakov deviatych ročníkov považuje systém duálneho vzdelávania za atraktívny. Prieskum bol realizovaný v júni 2020 formou online dotazníka na vzorke 3867 študentov.
viac
11.08.2020
Hľadá sa učiteľ primárneho vzdelávania v Európskej škole v Bruseli
Rezort školstva vypísal výberové konanie na učiteľa pre I. stupeň základnej školy – primárne vzdelávanie v Európskej škole v Bruseli pre školský rok 2020/2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %