Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
16.02.2024 04:00

Bojnický zámok prinesie hororovo-romantickú šou Spiritus Mortis


Upútavka Spiritus Mortis


Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník podujatia Strašidelný zámok. Na prelome apríla a mája prinesie pre návštevníkov audiovizuálnu hororovo-romantickú šou pod názvom Spiritus Mortis. Informovala o tom PR manažérka múzea Petra Gordíková.


"Autori využívajú motívy z lokálnych legiend a vďaka ich nápadnej podobnosti s poviedkami Edgara Allana Poa vzájomne prepájajú tieto svety. Vzniká tak dielo s unikátnou estetikou a so silným, emóciami nabitým príbehom," načrtla Gordíková. Na hradných nádvoriach, v komnatách, hrobke či zámockom parku sa podľa nej tak odohrá desivý príbeh o láske a zrade, vernosti a krutosti, moci a jej strate.       

Režisérom bude Peter Serge Butko, podľa ktorého sa autori podujatia sústredia na emócie, atmosféru, prežitok a fantáziu. "Využívame prvky gotického romantizmu, ktorý ponúka skvelú možnosť prerozprávať jednoduchý, ale mystikou a tragédiou naplnený dej. A na to nám skvelo poslúžia priestory hradu a nádvorí," priblížil Butko.         

Butko je režisér a producent pôsobiaci na medzinárodnej scéne. Pochádza z Prievidze a do regiónu sa v kreatívnom projekte vracia po 30 rokoch. Spolupracoval s množstvom významných osobností českej i slovenskej kultúrnej scény v oblasti divadla, hudby, televízie i filmu. Jeho posledným počinom na slovenskej scéne bol celovečerný hraný film Vitaj doma, brate!.         

Spiritus Mortis prináša SNM - Múzeum Bojnice v rámci podujatia Strašidelný zámok.

Prehliadky sa budú konať od 25. do 28. apríla a následne od 4. do 8. mája

Autor: (TASR, SNM)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2018
Zámok bude počas novembra a decembra otvorený dlhšie
Bojnický zámok bude pre návštevníkov otvorený o hodinu dlhšie. Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice tak sprístupní svoje priestory návštevníkom už od 9.00 h, zmena sa týka novembra a decembra tohto roka, informovala jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.
viac
22.11.2019
Tohtoročné Vianoce na Bojnickom zámku ponúknu i zvyky na svätú Barboru a Luciu
Priestory Bojnického zámku sa začiatkom decembra opäť zaplnia vôňou ihličia vianočných stromčekov. Stane sa tak v rámci príprav podujatia Vianoce na zámku, ktoré tento rok priblíži aj zvyky počas adventu.
viac
20.02.2023
Na Bojnický zámok sa vrátia strašidlá, ponúknu príbeh z konca 19. storočia
Prvý ročník podujatia Strašidelný zámok, ktoré pripravuje Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice, ponúkne príbeh z konca 19. storočia z doby prestavby hradu na romantické sídlo pod vedením posledného šľachtického majiteľa grófa Jána Františka Pálffyho.
viac
24.04.2024
Spiritus Mortis na Bojnickom zámku prinesie príbeh o láske, zrade a pomste
Nové podujatie Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Spiritus Mortis prinesie na Bojnický zámok krutý a zároveň poetický príbeh o láske, zrade a pomste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %