Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
24.04.2024 05:10

Spiritus Mortis na Bojnickom zámku prinesie príbeh o láske, zrade a pomste


Ilustračný výrez plagátu


Nové podujatie Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Spiritus Mortis prinesie na Bojnický zámok krutý a zároveň poetický príbeh o láske, zrade a pomste.


Projekt, ktorý spája rôzne formy umenia, si tam návštevníci budú môcť pozrieť od 25. do 28. apríla a od 4. do 8. mája. TASR o tom informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.         

"Režisér predstavenia Peter Serge Butko vnáša do projektu kreatívne výrazové prostriedky a veľký dôraz kladie na zjednocujúcu estetiku," skonštatovala Gordíková.         

Butko si k realizácii podľa nej prizval zaujímavý okruh spolupracovníkov. Literárnu linku príbehu spracoval textár a scenárista Ivan Remiaš, nosným výrazovým prostriedkom projektu je na mieru komponovaná hudba, o ktorú sa postaral srbský skladateľ Jaroslav Zima. "Výtvarné inštalácie a maľby vytvoril výtvarník Oleg Cipov. Súčasťou vizuálneho obsahu podujatia sú aj kreatívne masky hlavných postáv príbehu, finálny dotyk im vdýchol študent výtvarného umenia Dávid Bátora," priblížila Gordíková.         

Predstavenie, ktoré múzeum realizuje v rámci tradičného podujatia Strašidelný zámok, prináša nový pohľad na estetiku aj inovatívny prístup k spôsobu hrania. "Spiritus Mortis nie je len podujatie pre návštevníkov túžiacich po strašidelných zážitkoch. Na svoje si prídu aj diváci so záujmom o divadelné umenie a netradičné vizuálne riešenia," ozrejmila PR manažérka múzea. Predstavenie podľa nej pracuje s prvkami ázijského tieňového divadla, tanca, videomappingu i poézie. "Vzniká tak pôsobivé spojenie obrazu, zvuku, pohybu a farebnej modulácie priestoru. To všetko na pozadí dramatického príbehu o vášnivej láske a bolestnej zrade," dodala.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2018
Zámok bude počas novembra a decembra otvorený dlhšie
Bojnický zámok bude pre návštevníkov otvorený o hodinu dlhšie. Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice tak sprístupní svoje priestory návštevníkom už od 9.00 h, zmena sa týka novembra a decembra tohto roka, informovala jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.
viac
22.11.2019
Tohtoročné Vianoce na Bojnickom zámku ponúknu i zvyky na svätú Barboru a Luciu
Priestory Bojnického zámku sa začiatkom decembra opäť zaplnia vôňou ihličia vianočných stromčekov. Stane sa tak v rámci príprav podujatia Vianoce na zámku, ktoré tento rok priblíži aj zvyky počas adventu.
viac
20.02.2023
Na Bojnický zámok sa vrátia strašidlá, ponúknu príbeh z konca 19. storočia
Prvý ročník podujatia Strašidelný zámok, ktoré pripravuje Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice, ponúkne príbeh z konca 19. storočia z doby prestavby hradu na romantické sídlo pod vedením posledného šľachtického majiteľa grófa Jána Františka Pálffyho.
viac
16.02.2024
Bojnický zámok prinesie hororovo-romantickú šou Spiritus Mortis
Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník podujatia Strašidelný zámok. Na prelome apríla a mája prinesie pre návštevníkov audiovizuálnu hororovo-romantickú šou pod názvom Spiritus Mortis. Informovala o tom PR manažérka múzea Petra Gordíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %