Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
17.03.2018 05:45

Bratislavský magistrát pokračuje v oprave podchodov v Petržalke


Ilustračná snímka - podchod Rusovská cesta


V mestskej časti Petržalka v súčasnosti prebieha rekonštrukcia dvoch podchodov. Prvým je podchod na Rusovskej ceste pri poliklinike a druhým je podchod na Dolnozemskej ulici pri Ekonomickej univerzite.


V oboch podchodoch boli zosadené zastrešenia, ktoré sa nahradia novým zastrešením na vstupoch do podchodov. Súčasne budú v podchodoch inštalované nové osvetlenia pomocou LED technológie a použité antigrafitové nátery v podchodoch. Ako posledné sa opravia podlahy vo vstupoch pre imobilných obyvateľov a rovnako aj schodisko. Práce by mali byť ukončené na jar tohto roka.

Rekonštrukčné práce v podchode na Rusovskej - Záporožskej pri poliklinike pokračujú od minulého roka, keď boli zrekonštruované steny, stropy a betónové sokle na vstupoch do podchodu. Zároveň boli vymenené elektrické rozvody a rozvádzače. Celý podchod má aj nové osvetlenie pomocou LED technológie. Aktuálne bolo odstránené pôvodné zastrešenie vstupu do podchodu a následne bude osadené nové zastrešenie - bočné strany budú priehľadné a strecha bude z plechu natretého červenou farbou.

Okrem toho dostanú nový náter zábradlia a bude nainštalované aj nové osvetlenie vstupov do podchodu. Na steny bude po finálnom nátere aplikovaný antigrafitový náter. Posledné sa budú opravovať podlahy vo vstupoch a rampy pre kočíky a imobilných občanov. Takisto sa uskutoční oprava a doplnia pevné schodiská. Následne prebehnú čistiace práce (podlahy v objekte podchodu, pevné schodiská). Súčasne prebiehajú aj práce v podchode na Dolnozemskej pri Ekonomickej univerzite, v rovnakej forme a aj v časovom horizonte.

Hlavné mesto vynaložilo na tieto rekonštrukčné práce 238-tisíc eur zo svojho rozpočtu. Z toho oprava podchodu Rusovská – Záporožská je v sume 127-tisíc eur a podchod na Dolnozemskej ulici bude stáť 111-tisíc eur.

Aktuálne sa kompletne rekonštruuje aj podchod na Trnavskom mýte, ktorý bol v dlhodobo dezolátnom stave. Práce by mali byť ukončené toto leto.

V minulom roku hlavné mesto realizovalo niekoľko rekonštrukcií podchodov, a to podchod na Hodžovom námestí, v ktorom je kompletne nové osvetlenie s LED technológiou a podchod na Patrónke, v ktorom bolo nainštalované nové LED osvetlenie na zastávkach MHD a na vstupoch do podchodu. Zároveň boli vymenené lavičky a osadili sa nové strechy.

Autor: (ts - Zuzana ONUFER)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Petržalka dostala prestížne ocenenie
Mestská časť Bratislava-Petržalka sa ako jediná slovenská samospráva stala oceneným finalistom v súťaži o Národnú cenu SR za kvalitu v kategórii Organizácie verejného sektora.
viac
10.02.2017
Petržalka podporí zaujímavé projekty
Po zmene pravidiel poskytovania účelových dotácií pre neziskové organizácie, rôzne spolky a združenia či právnické osoby vykonávajúce verejno-prospešnú činnosť si o dotáciu požiadalo 95 uchádzačov.
viac
29.10.2018
Z Gessayovej sa stane športovo-relaxačná zóna
V posledných mesiacoch mohli obyvatelia Petržalky postrehnúť, že na Gessayovej ulici pribudlo nové workoutové ihrisko a že sa zároveň chystá revitalizácia starších detských ihrísk, patriacich do správy petržalskej mestskej časti.
viac
21.01.2019
Petržalčania môžu aj tento rok navrhnúť svoje osobnosti
Petržalská samospráva pripravuje už XXII. ročník slávnostného podujatia Osobnosť Petržalky, ktoré sa uskutoční v júni 2019 v rámci festivalu Dni Petržalky. Pri tejto príležitosti vyzýva obyvateľov, aby zasielali svoje návrhy osobností, o ktorých vedia, že sa vo veľkej miere zaslúžili o rozvoj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %