Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
11.09.2021 01:50

BSK pripravil Charitatívny bazár, pomôže sa zariadeniam sociálnych služieb


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Bratislavský samosprávny kraj zorganizoval na sobotu (11. 9.) Charitatívny bazár. Predáva sa dámske, pánske i detské oblečenie či doplnky, polovica z výťažku poputuje krajským zariadeniam sociálnych služieb.


Tie budú môcť kúpiť výtvarné pomôcky a materiál na rôzne terapie, napríklad arteterapie, biblioterapie, muzikoterapie či aromaterapie.       

"V našich zariadeniach sociálnych služieb sa snažíme pomáhať najmä ľuďom so zdravotným postihnutím a rodinám v ťažkej životnej situácii. Rozšírením portfólia terapeutických činností sa prijímateľom sociálnej služby skvalitní sociálna služba, spestria voľnočasové aktivity a obohatí sa ich vnútorný život," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.       

Podľa riaditeľky kancelárie predsedu BSK Andrey Urmaničovej približne tretina Slovákov nakupuje oblečenie, aj keď ho nepotrebuje. Fenomén rýchlej módy spôsobil, že sa predáva a vyhadzuje viac oblečenia ako kedykoľvek predtým. "Oblečenie tak visí nepovšimnuté v našich šatníkoch alebo končí v odpade. Rozhodli sme sa preto dať šatstvu druhú šancu a zároveň prispieť na dobrú vec," podotkla Urmaničová.      

 Bazár je dnes v sobotu od 10.00 do 16.00 h na parkovisku Úradu BSK na Sabinovskej ulici v Bratislave.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2017
Úrad PSK sa zmenil na vianočné trhovisko
Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja sa v stredu 6. decembra symbolicky rozsvietil vianočný stromček. Stalo sa tak v rámci tradičných vianočných trhov, ktoré sú prezentáciou zariadení poskytovateľov sociálnych služieb.
viac
18.04.2020
Bratislava spúšťa testy seniorov i personálu v zariadeniach
Mesto Bratislava prijalo sériu opatrení v siedmich zariadeniach pre seniorov, ktoré prevádzkuje a kde je umiestnených vyše 1150 klientov. Má vypracované krízové plány, vytvorené karanténne i infekčné priestory.
viac
02.10.2020
Župa zabezpečila pre všetky svoje zariadenia sociálnych služieb antigénové testy
Trnavská župa zabezpečila pre všetkých 21 zariadení sociálnych služieb vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti antigénové rýchlo testy na ochorenie Covid-19.
viac
06.10.2020
Žilinská župa sprísňuje opatrenia na ochranu najzraniteľnejších skupín
Žilinský samosprávny kraj sprísňuje opatrenia v zariadeniach sociálnych služieb. Včerajším dňom začal platiť plošný zákaz návštev, zatvárať sa budú aj ambulantné služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %