Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
18.06.2017 12:00

Domov sociálnych služieb v Báhoni sa dočkal rekonštrukcie


Ilustračná snímka.


Rekonštrukčné práce sa začali ešte v minulom roku a dokončili sa v apríli 2017. Celkové náklady dosiahli 81 131,38 eura s DPH.


Bratislavský samosprávny kraj pokračuje v rekonštrukciách objektov v jeho vlastníctve, a to v rámci Akčného plánu Úradu BSK pre implementáciu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja župy na roky 2014 – 2020, ktorý zahŕňa plán ako aj harmonogram investícií a opráv. Ich súčasťou bola aj rekonštrukcia DSS pre dospelých v Báhoni. Rekonštrukčné práce sa začali ešte v minulom roku a dokončené boli v apríli 2017. Celkové náklady dosiahli 81 130 eur s DPH.

Rekonštrukčné práce na objektoch DSS Báhoň zahŕňali úpravu hlavného vstupu, statické zabezpečenie stropov a podláh bočného traktu na druhom poschodí ženského oddelenia v budove kaštieľa. Na chodbe a v siedmich miestnostiach odstránili nevyhovujúce podlahy. V troch izbách vyhotovili nový železobetónový spriahnutý strop s pôvodným dreveným trámovým stropom a v ďalších štyroch izbách keramický strop z keramických nosníkov a vložiek s betónovou vrstvou. V izbách so železobetónovým stropom sa položila kročajová izolácia a následne cementový poter a nivelačná stierka. Ako nášľapná vrstva sa vo všetkých miestnostiach zhotovila povlaková podlaha z PVC. Namontovali sa dverové krídla s obložkovou zárubňou. Vyspravili sa poškodené omietky a na chodbe sa vyhotovila nivelačná podlahová vrstva a nová povrchová úprava z PVC. Pôvodné dvere do miestností vymenili za posuvné.

„Urobila sa kompletná rekonštrukcia poschodia pre mobilné ženy, ako aj bezbariérový vstup do kaštieľa,“ dodala riaditeľka DSS Báhoň Mária Vráblová.

Obecné noviny č. 23-24/2017.

 

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Samospráva plánuje zriadiť domov sociálnych služieb
Vybudovanie domova sociálnych služieb (DSS) je jedným z hlavných zámerov samosprávy obce Tuhár v okrese Lučenec do budúcnosti. Podľa slov starostu Petra Čemana je to síce na dedinu so zhruba 360 obyvateľmi relatívne odvážny projekt, v prípade úspechu však bude mať význam aj pre okolie.
viac
25.06.2020
BSK hľadá nových riaditeľov domovov sociálnych služieb v Bratislave a Pezinku
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) hľadá záujemcov na obsadenie pracovnej pozície riaditeľa v Domove sociálnych služieb pre deti a dospelých na Javorinskej v Bratislave a v Domove sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov na Hrnčiarskej v Pezinku.
viac
15.08.2022
Plánujú obnoviť zariadenie sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) plánuje obnoviť zariadenie sociálnych služieb vo Veľkom Krtíši. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková s tým, že to budú bytovky v areáli Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb na Škultétyho ulici.
viac
13.06.2023
Kraj obnoví pavilón Domova sociálnych služieb na Záhonku vo Zvolene
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pripravuje obnovu jedného pavilónu Domova sociálnych služieb na Záhonku vo Zvolene, čím dokončí komplexnú rekonštrukciu celého zariadenia. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %