Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
14.08.2023 11:40

Donovaly budú 15. a 16. augusta neprejazdné, v obci sa chystá osádzanie mosta


Ilustračná snímka: (tasr).


Vodiči cez horský priechod Donovaly v utorok (15. 8.) a v stredu (16. 8.) neprejdú. Priamo v obci sa bude osádzať lávka pre peších, preto cestu I/59 od centrálnej križovatky Donovaly smer Ružomberok na dva dni pre dopravu úplne uzavrú.


Avizovala to obec na svojej webovej stránke a aj autobusový dopravca, spoločnosť Arriva Liorbus.

Dopravca zároveň cestujúcich žiada, aby zvážili potrebu cestovať do Banskej Bystrice, prípadne využili železničnú dopravu, najmä z Ružomberka do mesta pod Urpínom.

Obchádzková trasa Banská Bystrica - Ružomberok povedie cez Banskú Bystricu - Harmanec - Turčianske Teplice - Martin - Ružomberok, ako aj Banskú Bystricu - Podbrezovú - Mýto pod Ďumbierom - Kráľovu Lehotu - Liptovský Hrádok - Ivachnovú - Ružomberok. Obchádzková trasa Žiar nad Hronom - Ružomberok povedie cez Žiar nad Hronom - Kremnicu - Hornú Štubňu - Turčianske Teplice - Martin - Ružomberok.

Ako informovala polícia a riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Banská Bystrica Slovenskej správy ciest (SSC) Miloš Kreth, na Donovaly počas úplnej uzávery pustia iba ľudí, ktorí tam bývajú, prípadne turistov s hotelovými poukazmi.

SSC vykonáva v smere od Banskej Bystrice do Ružomberka stavebné práce na viacerých úsekoch tejto cesty medzinárodného významu. Podľa Kretha ide celkovo o štyri stavby v hodnote zhruba 20 miliónov eur z eurofondov. Práce potrvajú minimálne do konca tohto roka. Vodiči preto musia strpieť výrazné dopravné obmedzenia a počítať so zdržaním. Pri plánovaní cesty by si skôr mali zvoliť horský priechod Šturec, respektíve Čertovicu, v závislosti od cieľového miesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2021
Provizórny most pri Kysaku demontujú, od soboty bude slúžiť obchádzka
Po dočasnom premostení cez rieku Hornád medzi Kysakom a Veľkou Lodinou už vodiči od soboty (8. 5.) 7.00 h neprejdú. Z dôvodu rekonštrukčných prác bude doprava opäť presmerovaná na obchádzkovú trasu. Informoval o tom v piatok Úrad KSK.
viac
08.07.2021
Výstavba protipovodňových opatrení uzavrie most na Golianovej ulici
V súvislosti s výstavbou protipovodňových opatrení v Banskej Bystrici bude od 12. júla predbežne do 18. júla na Golianovej ulici uzavretý most ponad rieku Hron.
viac
05.08.2021
Provizórny most v Iliaši od štvrtka opäť dočasne uzavrú
Stavebné práce na výstavbe nového mosta v banskobystrickej mestskej časti Iliaš ponad rieku Hron pokročili a dostali sa do fázy, keď je opäť nutné úplne uzavrieť starý provizórny most, ktorý slúži ako dočasná obchádzková trasa.
viac
01.04.2022
Horný most v Gelnici opravia za 560 000 eur
Takzvaný horný most v Gelnici cez rieku Hnilec prejde rekonštrukciou, stáť bude takmer 560 000 eur. Potvrdila to hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %