Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
20.11.2020 10:40

Dúbravka premenila vtáčie napájadlá na kŕmidlá


Ilustračná snímka.


Bratislavská Dúbravka zmení vtáčie napájadlá, ktoré pomáhali v lete a počas jesene na kŕmidlá. Napájacie misky na reťaziach s vtáčou plastikou preto mestská časť naplnila zrnkami a lúpanou slnečnicou. Informovala o tom hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.


„Podobne ako pri napájaní vodou aj tu privítame aktivitu obyvateľov, ktorí sa budú o kŕmidlo vo svojom okolí, a tým aj vtáčikov, starať a priebežne ho dopĺňať,” podotkla Mária Smiešková, vedúca oddelenia životného prostredia miestneho úradu.      

Napájacie misky, po novom slúžiace ako kŕmidlá, sú rozmiestnené v parku pri Horanskej studni, v záhrade pri miestnom úrade na Žatevnej ulici, v Parku Pekníkova, pri Dome kultúry Dúbravka a pri štyroch detských ihriskách - Duna na Valachovej ulici, Nejedlého pri základnej škole, na Ulici kapitána Rašu a na ulici Karola Adlera pri bývalej tanečnej škole.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Bratislavský magistrát organizuje zbierku pre ľudí bez domova
Bratislava zažíva pravú zimu a mrazivé počasie trápi najmä ľudí bez domova. Hlavné mesto preto s cieľom pomôcť týmto ľuďom organizuje zbierku potravín, oblečenia a iného potrebného materiálu, ktorá pomôže ľudom v núdzi odkázaným na našu materiálnu pomoc.
viac
24.07.2020
Dúbravka rozmiestnila osem vtáčích napájadiel, pomáhať môžu aj ľudia
Bratislavská Dúbravka rozmiestnila niekoľko vtáčích napájadiel, aby pomohla operencom dostať sa ľahšie k vode počas teplých letných dní. Misky na reťaziach s vtáčou plastikou sú zavesené na stromoch v ôsmich rôznych lokalitách.
viac
12.01.2021
Navrhované testovanie ochromí všetky ostatné činnosti v Bratislave
Organizácia celoplošného testovania v polovici januára a následne každý týždeň, kým úroveň incidencie neklesne pod 0,5 percenta, úplne ochromí všetky ostatné činnosti a konania v Bratislave.
viac
16.06.2021
Staré mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu
Staré Mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu pre obyvateľov mestskej časti. Pro bono poradňa je realizovaná v rámci verejnoprospešných aktivít staromestského nefinančného Fondu architekta Weinwurma.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %