Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.09.2022 09:30

Európsky týždeň športu motivuje k pohybu a zdravému životnému štýlu


Ilustračná snímka: (tasr).


Na Slovensko zavíta ôsmy ročník celoeurópskej iniciatívy, ktorá motivuje k pohybu a zdravému životnému štýlu starých i mladých.


Európsky týždeň športu (ETŠ) sa koná od 23. do 30. septembra v 40 krajinách Európy a počet registrovaných účastníkov každým rokom rastie.

"Cieľom je, aby si ľudia naprieč generáciami našli svoju obľúbenú športovú aktivitu a venovali sa jej či už sami, s kamarátmi, alebo v kruhu rodiny," vysvetlil Vladimír Baluška, riaditeľ Národného športového centra, ktoré je koordinátorom iniciatívy.

Počas ETŠ sa uskutoční široká škála iniciatív a aktivít, ktoré možno registrovať na stránke www.tyzdensportu.sk. Slovenskí organizátori športových eventov majú možnosť registrovať svoje podujatie a stať sa oficiálnou súčasťou celoeurópskej kampane.

Súčasťou iniciatívy je aj tradičné podujatie #BeActive night v bratislavskom Ružinove, ktoré bude 25. septembra v parku Alfréda Wetzlera. Návštevníci si tu budú môcť vyskúšať gymnastiku, atletiku, basketbal, lukostreľbu i veslovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
V jedálničku našich detí by mali pribudnúť ryby a strukoviny
Myslí si to olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth, ktorý sa stal tvárou projektu o zdravom životnom štýle "Hravo ži zdravo". Už po šiestykrát mapoval životný štýl piatakov základných škôl po celom Slovensku. Najúspešnejších účastníkov čakal Matej Tóth vo Vysokých Tatrách s tréningovým prekvapením.
viac
08.09.2017
Košice majú prvú mestskú športovú materskú školu
V Košiciach otvorili v tomto školskom roku novú materskú školu (MŠ). Ide o prvú mestskú škôlku so zameraním na športové aktivity a zdravý životný štýl. Kapacita je 80 detí, aktuálne sú otvorené 3 triedy.
viac
24.08.2022
Na registráciu do Európskeho týždňa mobility ostáva už len mesiac
Európsky týždeň mobility (ETM) je vlajková kampaň Európskej komisie, ktorá sa každoročne koná v termíne 16. – 22. septembra.
viac
14.11.2023
Európsky týždeň boja proti drogám
Tretí novembrový týždeň sa každoročne nesie v duchu boja proti drogám. V roku 2023 bude Európsky týždeň boja proti drogám prebiehať od 13. do 19. novembra. Hlavným zámerom je zdôrazňovanie prevencie v drogovej problematike, zvyšovanie povedomia a informovanosti o legálnych a nelegálnych drogách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %