Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.03.2024 01:05

Fiľakovo sa uchádza o dotáciu na rekonštrukciu štadióna FTC


Štadión FTC, snímka zdroj: mesto Fíľakovo


Poslanci mestského zastupiteľstva na svojom ostatnom zasadnutí schválili podanie žiadosti o dotáciu na rekonštrukciu vonkajších priestorov štadióna FTC. V prípade úspešnosti projektu by sa zmeny mali týkať bežeckej dráhy, tribúny i osvetlenia.


Samospráva Fiľakova sa uchádza o dotáciu z Fondu na podporu športu na svoj projekt rekonštrukcie najväčšieho športoviska v meste. V rámci projektu v hodnote vyše 454-tisíc eur by chceli zmodernizovať 400-metrovú bežeckú dráhu, ktorá lemuje futbalový trávnik. Súčasný antukový povrch by chceli nahradiť moderným - EPDM športovým polyuretánovým povrchom, s celou konštrukčnou vrstvou. Nový povrch (TARTAN) bude takmer bezúdržbový, oddrenážovaný do dvoch plastových nádrží s ponorným čerpacím systémom. Chýbať nebudú ani betónové obrubníky, pri doskočisku gumové. „Bežecká dráha na štadióne neslúži len pre športovcov z FTC. Využívajú ju aj členovia iných športových klubov i široká verejnosť. Jej modernizácia preto bude prínosná pre veľkú skupinu aktívnych i rekreačných športovcov a prispeje k skvalitneniu podmienok na šport v meste,“ povedal viceprimátor a prezident FTC Attila Visnyai.

Okrem modernizácie bežeckej dráhy projekt ráta aj s výmenou osvetlenia dráhy a futbalového ihriska. Na dnešných stožiaroch i tribúne by sa mali zastaralé svietidlá nahradiť novými LED. Zmenou má prejsť aj tribúna. Mesto chce vymeniť všetkých 624 starých plastových sedadiel a zrevitalizovať konštrukciu tribúny.

 Samospráva chce posilniť aj bezbariérovú infraštruktúru realizáciou vyhradeného parkoviska pre imobilných, spolu s bezbariérovým prístupom cez jestvujúce spevnené plochy na dráhu a ihrisko.

 V prípade úspešnosti projektu ho bude samospráva spolufinancovať 30 percentami z celkovej sumy oprávnených výdavkov projektu, čo predstavuje sumu viac ako 136-tisíc eur.

Autor: (ts-mesto Fiľakovo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
Futbalový štadión vo Fiľakove postupne mení svoj vzhľad
V posledných týždňoch sa v domovskom stánku FTC zrekonštruovali hráčske šatne, sociálne zariadenia pre divákov i priestory, ktoré využívajú kolkári.
viac
02.10.2017
Na obnovu podhradia a dolného hradu vo Fiľakove získala samospráva 928 000 eur
Dolný hrad a podhradie Fiľakovského hradu v meste Fiľakovo v Lučeneckom okrese čaká rozsiahla rekonštrukcia. Umožní ju dotácia vo výške takmer 928 000 eur.
viac
20.10.2017
Fiľakovo chce investovať do športu. Futbalový areál prejde zmenami
Samospráva uspela v projekte Slovenského futbalového zväzu na podporu výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry. V rámci neho mesto získalo dotáciu 25-tisíc eur, ktorú bude spolufinancovať sumou 5000 eur.
viac
05.01.2021
B. Štiavnica vyhlásila súťaž na rekonštrukciu atletického štadióna
Samospráva Banskej Štiavnice vyhlásila verejnú súťaž na rekonštrukciu a modernizáciu atletického štadióna. Uchádzači o zákazku v predpokladanej hodnote vo výške viac ako 530 000 eur môžu ponuky mestu predložiť do 28. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %