Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
10.02.2022 03:02

Fond Weinwurma vyhlásil výzvu na obnovu i odstraňovanie grafitov


Ilustračná snímka.


Až 3 000 eur môžu získať tí, ktorí sa rozhodnú v bratislavskom Starom Meste vylepšiť verejný priestor. Dotácia je súčasťou ďalšej výzvy staromestského Fondu architekta Weimwurma, ktorý vznikol z iniciatívy starostky Starého Mesta Zuzany Aufrichtovej v roku 2019.


O dotáciu môžu požiadať právnické aj fyzické osoby, určená je nielen na obnovu fasád, plotov, brán a predzáhradiek v kontakte s ulicou s dôrazom na kvalitu, ale tiež na odstránenie grafitov.

Na výzvu je alokovaných 47 800 eur, pričom maximálna výška dotácie je 3 000 eur. Žiadateľ podáva žiadosť elektronicky cez elektronický systém weinwurm.egrant.sk kde sa zaregistruje a vyplní elektronický formulár. Žiadosť stačí poslať elektronicky cez daný systém a nie je potrebné doručiť ju v „papierovej“ verzii ani posielať poštou.

Výzva je otvorená do 30. septembra 2022. Žiadosti budú hodnotené priebežne do vyčerpania alokovanej sumy. V rámci výzvy je povinné spolufinancovanie zo strany žiadateľa na jednu žiadosť v minimálnej výške 10 percent. 

Všetky ďalšie podrobnosti k vyhlásenej výzve nájdete TU.

Neinvestičný Fond architekta Weinwurma vznikol 30. augusta 2019 v deň výročia narodenia významného bratislavského architekta Friedricha Weinwurma. Účelom fondu je združovanie finančných prostriedkov na podporu a rozvoj kvality verejného priestoru na území Mestskej časti Bratislava-Staré Mesto a to najmä na rozvoj umeleckých a umenovedných aktivít, zveľaďovanie verejného priestoru a urbanizovaného územia, rozvíjanie, ochrana a prezentácia historických, duchovných a kultúrnych hodnôt, prezentácia, propagácia a publicita umenia, kultúrnych a spoločenských tradičných a súčasných hodnôt, rozvoj kultúrno-spoločenských a športových aktivít alebo napríklad podporovanie podnikateľských a iných aktivít zlepšujúcich kvalitu života a ochranu životného prostredia.

Fond udeľuje ceny Projekt roka, Počin roka a Donor roka. Projektom roka sa už stali Korzo Horský park, revitalizácia dlhodobo zanedbaného priestoru medzi Kmeťovým námestím, Študentským domom J. Hronca a obytným komplexom Stein či obnova brány meštianskeho domu na Nedbalovej ulici 11.

Autor: (Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.02.2017
Bratislavčania môžu požiadať o finančný príspevok na odstraňovanie grafitov
Čistota a údržba verejných priestranstiev je jednou z priorít hlavného mesta aj v roku 2017. Mesto Bratislava aj tento rok poskytuje možnosť čerpania finančného príspevku pri odstraňovaní nelegálnych grafitov na budovách a objektoch.
viac
20.09.2017
Staré Mesto má grantový program na tento rok
Skultúrnenie verejného priestoru, ochrana a tvorba životného prostredia, kultúrno-spoločenské aktivity a rozvoj kultúrneho života. To sú oblasti, v rámci ktorých sa dá požiadať bratislavské Staré Mesto o pridelenie grantu.
viac
18.01.2021
Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás
Mesto Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás formou dotácie. Na tento účel vyčlenila samospráva v rozpočte 200 000 eur.
viac
18.03.2021
Nové Mesto hľadá realizátora odstránenia skeletu Snežienky
Bratislavské Nové Mesto hľadá realizátora odstránenia skeletu bývalej výletnej reštaurácie Snežienka v rekreačnej lokalite na Železnej studničke. Výzvu na predloženie ponúk zverejnila mestská časť v stredu vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %