Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
05.08.2023 04:50

Hodové a dožinkové slávnosti ponúknu pivobranie, koncerty i tradičnú púť


Ilustračná snímka, zdroj: NitrDen


Jarmok, koncerty aj tradičnú mariánsku púť ponúknu tohtoročné hodové a dožinkové slávnosti v Nitre. Ako informovala radnica, piaty ročník osláv sa bude konať počas víkendu 12. a 13. augusta na pešej zóne a Svätoplukovom námestí.


Dožinkový jarmok ponúkne okrem občerstvenia a stánkov s remeselnými výrobkami aj viaceré tvorivé dielne pre deti. Súčasťou dvojdňových osláv budú aj koncerty, bábkové divadlo či dožinkový sprievod mestom. "Ochutnávka pív a pivných špeciálov zo slovenských a zahraničných remeselných pivovarov prinesie Nitránske pivobranie," uviedol mestský úrad.         

Súčasťou nitrianskych hodov je už od roku 1766 aj tradičná púť na nitriansku kalváriu. Konať sa bude v rovnakom dátume ako hodové a dožinkové slávnosti, teda 12. a 13. augusta. "Hlavným celebrantom nedeľnej slávnostnej omše pri príležitosti sviatku Nanebovzatia Panny Márie bude nitriansky biskup Viliam Judák," doplnili organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2019
Na otváracom koncerte Nitrianskej hudobnej jari zaznie aj Malá nočná hudba
Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala pod umeleckým vedením Ewalda Danela vo štvrtok 21. marca v priestoroch nitrianskej Synagógy slávnostne otvorí 46. ročník Nitrianskej hudobnej jari. V ich podaní zaznie v tento večer okrem iných melódií aj populárna Malá nočná hudba W. A. Mozarta.
viac
12.08.2019
Veriaci sa zídu na tradičnej Mariánskej púti k Matke Božej
V Nitre sa bude koncom týždňa konať tradičná Mariánska púť. Jej program sa začne vo štvrtok 15. augusta a vyvrcholí slávnostnou bohoslužbou na kalvárii v nedeľu 18. augusta. Jej hlavným celebrantom bude nitriansky biskup Viliam Judák.
viac
14.05.2022
Mesto pripravuje na leto tradičné mestské slávnosti a jarmoky
Nitrianska radnica pripravuje na letné mesiace viaceré mestské slávnosti a jarmoky. Prvým podujatím budú každoročné oslavy Nitra, milá Nitra spojené s viacerými sprievodnými kultúrnymi podujatiami.
viac
26.01.2024
Fašiangy v Nitre ponúknu tradičný jarmok, koncerty aj súťaž v jedení šišiek
Jarmok, sprievod masiek i súťaž v jedení šišiek ponúknu tohtoročné fašiangové slávnosti v Nitre. Ako informovala radnica, na Svätoplukovom námestí sa budú konať 10. februára od 10.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %