Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
21.09.2023 11:05

KAF Hojana pozýva na folklórnu sobotu


KAF Hojana


V sobotu 23. 9. 2023 sa od 14. hodiny v žilinskom 77 Smer klube uskutoční vzdelávací seminár Metodika výučby ľudového spevu.


Lektorky Margita Jágerová z ÚMKTKE, Odd. etnológie, FF, UKF v Nitre a Andrea Jágerová z Centra tradičnej kultúry v Detve sa vo svojich prednáškach budú venovať témam: symboly v ľudových piesňach a dramaturgia a výstavba speváckeho čísla. V praktickej časti sa povenujú hlasovej rozcvičke a výučbe vybranej ľudovej piesne.

Po skončení teoreticko-praktického semináru sa od 20. hodiny rovnako v priestoroch hudobného klubu uskutoční Tanečný dom. Alfréd Lincke a Lenka Kuchtová účastníkov naučia tance obrtok z Oravskej Polhory, ktorý bude hudobne sprevádzať na gajdách Matej Beňo a čardáš z východoslovenskej obce Zámutov s hudobným sprievodom obľúbenej kapely Muzička, pri ktorej si budú môcť všetci zatancovať aj v rámci ľudovej zábavy. Súčasťou Tanečného domu bude aj škola spevu s lektorkami Margitou a Andreou Jágerovými.  

Vzdelávací seminár je bezplatný, prihlásiť sa je možné na ahoj@hojana.sk, vstup na Tanečný dom 5€.  

Organizátorom podujatia je Klub autentického folklóru Hojana zo Žiliny. Vzdelávací seminár a Tanečný dom z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Autor: (KAF Hojana)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2016
Žilinský kraj vybuduje nové športoviská a podporí šport v školách
Žilinská župa rozdelila 40-tisíc eur pre 24 projektov stredných škôl v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
viac
11.08.2016
Žilina získa na projekt znižovania uhlíkových emisií príspevok 144 454 eur
Mesto Žilina získa na implementáciu projektu, zameraného na znižovanie uhlíkových emisií v mestách, finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške 144 454 eur formou refundácie.
viac
10.06.2019
Žilinskí mestskí poslanci schválili zámer odpredaja hokejového klubu
Mesto Žilina plánuje predaj mestského hokejového klubu (MsHK), ktorý bude od budúcej sezóny pôsobiť v I. hokejovej lige.
viac
06.07.2019
Oravský expres odštartoval svoju prvú sezónu
Nový turistický vlak bude premávať počas prázdnin a každú sobotu odvezie turistov zo Žiliny do Oravského Podzámku a späť. Na prvú jazdu ho vypravili zo žilinskej železničnej stanice v sobotu 6. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %