Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
29.12.2020 08:00

Krajská organizácia cestovného ruchu vyhlásila súťaž návrhov risografík


Ilustračná snímka: (tasr).


Verejnú súťaž návrhov risografík, ktoré majú ilustrovať zaujímavosti a príbehy regiónov Trnavského kraja, vyhlásila 28. decembra Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Informovalo o tom komunikačné oddelenie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).


Výsledkom súťaže bude kolekcia piatich až 15 víťazných návrhov vytvorených ľubovoľnou technikou. „Každý z nich bude ohodnotený finančnou odmenou 1000 eur. Časť aktivít a propagácie kraja ako turistickej destinácie sa presunula do online priestoru v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19. Zároveň mnohé z nich dostali novú podobu. V týchto súvislostiach sme sa rozhodli podporiť miestny kreatívny a kultúrny priemysel a vyhlásiť súťaž návrhov risografík na tému Trnavský kraj príbehov,” uviedol predseda KOCR Trnavský kraj a zástupca predsedu TTSK Pavol Kalman.

Ako doplnil, víťazné návrhy budú po vytlačení vystavené v turistických informačných centrách, kde si ich budú môcť návštevníci zakúpiť. Cieľom súťaže je vytvoriť signovanú autorskú kolekciu diel vytlačených technikou risografie v limitovanom počte do 200 kusov. Tematicky by mali návrhy zobrazovať to turisticky najatraktívnejšie z okolia Hlohovca, Piešťan, Trnavy, Záhoria a Žitného ostrova.

Každý autor môže do súťaže predložiť päť rozdielnych návrhov, ktoré by mali byť čo najvernejším náhľadom finálneho diela. V návrhu je možné použiť sútlač maximálne troch farieb z farebnej palety ôsmich dostupných. Uzávierka súťaže je 15. februára 2021 a jej výsledky budú zverejnené v priebehu marca. Presné technické špecifikácie a podmienky súťaže sú dostupné na www.krajzazitkov.sk/sutaz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.06.2021
V prvom kole župa rozdelila 300 tisíc eur z Fondu na rozvoj TTSK
Trnavská župa vyhodnotila prvé kolo premiérového ročníka výzvy na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Z celkového objemu 450 tisíc eur, ktoré sú vyčlenené na túto výzvu, bolo v prvom kole rozdelených 300 tisíc eur.
viac
30.07.2021
Cyklisti medzi Sencom a Čilistovom môžu využiť nový cyklobus
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj začala prevádzkovať cyklobus zo Senca cez Jelku až do Čilistova. Informovala o tom Katarína Čučková z KOCR Trnavský kraj.
viac
29.12.2021
V prihraničných okresoch Trnavského kraja predstavia šľachtické rody
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj aj napriek nepriaznivej pandemickej situácii hľadala v roku 2021 spôsoby na rozširovanie možností turistiky a spoznávania regiónu.
viac
03.01.2023
Trnavský kraj sa v cestovnom ruchu nezameriava iba na domácich návštevníkov
V záujme využitia potenciálu Letiska Piešťany sústreďuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj svoju pozornosť aj na Blízky východ. Informoval o tom Martin Palkovič z KOCR Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %