Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
25.02.2023 07:50

Krňačkové preteky v Jasnej otvoril včera ceremoniál na námestí v Brezne


Plagát podujatia


Medzinárodné krňačkové preteky, ktoré na južných svahoch lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry odštartujú dnes, otvoril včera slávnostný ceremoniál. Okrem povzbudivých slov sa pretekári a diváci môžu tešiť na rôzne súťaže späté priamo s tradíciami a využitím krňačiek pri práci našich predkov.


Ako informoval brezniansky magistrát, atmosféru dotvorili hudobné, spevácke i tanečné folklórne vystúpenia. Pri mestskej veži bude stála rampa zhotovená zo snehu a návštevníci si tak mohli vychutnať ukážkové jazdy krnohárov.       

Štvrtý ročník tradičného podujatia o Veľkú cenu Jasnej štartuje dnes o 12.00 h na Kosodrevine s cieľom v Krupovej.       

"Preteky na krňačkách sú v prvom rade zábavným i adrenalínovým zážitkom pre pretekárov, a taktiež výborným lákadlom pre divákov ako stráviť deň v krásnom horskom prostredí a povzbudiť súťažiacich zo Slovenska, Nemecka i Švajčiarska. Práve pre nich je pripravená 2500 metrov dlhá trať s prevýšením 400 metrov," uviedli zástupcovia Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie. Na svahu nebude chýbať dobré jedlo, ľudová hudba a zábava.       

Podľa OOCR lákadlom pre divákov budú aj najväčšie krnohy na svete, s ktorými sa pochváli švajčiarska posádka. Ich dĺžka je 6,4 a šírka 2,48 metra, výška rohov dosahuje 2,8 metra a vážia 520 kilogramov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2020
Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári
Už po tretíkrát sa na trati pod Chopkom zídu krňačkári nielen zo Slovenska ale aj zo Švajčiarska a Nemecka a zabojujú o najrýchlejší čas na kľukatej trati z pod Kosodreviny do Krupovej.
viac
23.03.2020
V stredisku Jasná plánujú postaviť ubytovací komplex "Škriatkov les"
V turisticko-rekreačnom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách plánuje postaviť spoločnosť Iso Invest ubytovací komplex "Škriatkov les", apartmány a chatu. Vyplýva to zo zámeru, ktorý je predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).
viac
23.02.2022
Po dvojročnej prestávke sa uskutoční Venerovského memoriál
Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu sa tento rok lesníci opäť postavia na štart Venerovského memoriálu. Dejiskom 56. ročníka Majstrovstiev lesníkov SR v lyžovaní s medzinárodnou účasťou bude Monkova dolina v Ždiari.
viac
23.02.2023
Na južných svahoch Chopku v sobotu opäť odštartujú krňačkové preteky
Po dvojročnej pauze sa na južných svahoch lyžiarskeho strediska Jasná v Nízkych Tatrách uskutočnia v sobotu (25. 2.) tradičné preteky na krňačkách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %