Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
10.07.2023 12:35

KSK nakupuje elektrobicykle do krajských požičovní pre turistov


Ilustračná snímka: (tasr).


Košický samosprávny kraj (KSK) pripravuje nákup celkovo 72 elektrických bicyklov, ktoré budú umiestnené v požičovniach v šiestich lokalitách kraja.


Podľa vestníka verejného obstarávania sú to lokality Viničky, Veľká Lodina, Žehra, Hrabušice-Podlesok, Zemplínska Šírava-časť Hôrka a Malá Bara.

Zákazku rozdelenú na nákup 30 pánskych, 30 dámskych a 12 detských elektrobicyklov obstaráva krajská Správa infraštruktúry cestovného ruchu (SICR). Ide o súčasť projektu Bikey s vybudovaním siete krajských požičovní elektrobicyklov so zazmluvnením vhodných prevádzkovateľov služby. Zahŕňa to dodanie a montáž vybraných modulov komplexného cyklovybavenia vrátane možnosti prenájmu elektrobicyklov.

"Prevádzkovatelia prvých požičovní vzišli z verejnej súťaže na základe vopred stanovených podmienok s tým, že uchádzači sa mohli rozhodnúť, ktorý zo štyroch ponúkaných modulov si na realizáciu svojej požičovne zvolia. Do tejto súťaže o prevádzkovateľa požičovne Bikey sa mohol za rovnakých podmienok zapojiť ktokoľvek, kto vie garantovať, že bude v partnerstve s KSK a SICR prevádzkovať požičovňu bicyklov," uviedla pre TASR riaditeľka organizácie Košice Región Turizmus a konateľka SICR Lenka Vargová Jurková.

Prevádzky požičovní budú podľa nej otvorené v sezóne od 1. apríla do 31. októbra. V prípade priaznivého počasia a záujmu turistov budú otvorené aj mimo tejto sezóny. "Otvorenie požičovní závisí od priebehu verejného obstarávania a dodacích dôb. Požičovne budú otvárané postupne podľa náročnosti jednotlivých modulov," uviedla k termínu spustenia služby.

Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku má projekt Bikey zvýšiť návštevnosť kraja, zlepšiť dostupnosť cyklistického vybavenia a príslušenstva pre návštevníkov a rozvíjať cykloturizmus. "Vďaka nemu si návštevníci môžu vo vybraných lokalitách požičať krajské elektrobicykle a navštíviť aj miesta, ktoré boli peši ťažšie dostupné alebo klasickým bicyklom náročnejšie na zdolanie. Takýto produkt v našom kraji chýbal, veríme preto, že bude lákadlom pre turistov, ale aj pre domácich," skonštatoval.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Skalné bralo Strečno bude sanovať spoločnosť ARCADIS CZ
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR spečatilo proces verejného obstarávania na sanáciu skalného brala Strečno podpisom zmluvy so spoločnosťou ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867 702 eur s DPH.
viac
01.08.2017
Verejné osvetlenie v Košiciach bude dočasne spravovať Dopravný podnik
Dopravný podnik mesta Košice, a. s. (DPMK) bude zabezpečovať od 1. augusta 2017 správu a údržbu verejného osvetlenia v Košiciach do skončenia verejnej súťaže na koncesiu na poskytovanie služieb verejného osvetlenia.
viac
13.11.2018
Konferencia o verejnom obstarávaní podnietila diskusiu o novele zákona
Pod mottom Posúvame hranice verejného obstarávania k jednoduchosti sa 23. októbra v Bratislave uskutočnila odborná konferencia o verejnom obstarávaní, ktorú pripravila vzdelávacia spoločnosť OTIDEA.
viac
27.04.2023
KSK chce vytvoriť turistické požičovne e-bicyklov, hľadá partnerov na prevádzku
Košický samosprávny kraj (KSK) chce vybudovať sieť požičovní elektrických bicyklov. Cez aktuálne výzvu, vyhlásenú Správou infraštruktúry cestovného ruchu (SICR), hľadá partnerov na ich prevádzkovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %