Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
07.05.2024 09:00

Prešovský deň neziskoviek v Ekoparku prinesie zábavu a prepojí komunity


Ilustračný výrez plagátu


Mesto Prešov v spolupráci s organizáciou UNICEF pripravuje komunitné podujatie Prešovský deň neziskoviek, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 16. mája 2024 v areáli Ekoparku – Holá Hora v Prešove.


Program bude plný interaktívnych aktivít a hudobno-tanečných vystúpení, o ktoré sa postará viac ako 40 neziskových organizácií a partnerov. V panelovej diskusii bude primátor mesta a jeho hostia diskutovať o aktuálnych výzvach, ale aj o vízii nášho mesta. Predstavia sa aj Katka Koščová a Daniel Špiner.

Prírodný areál Ekopark – Holá hora v Prešove ožije 16. mája 2024 od 15.00 hod. podujatím, ktorého cieľom je propagácia aktivít neziskových organizácií pôsobiacich v Prešove a podpora rozvoja dobrovoľníctva. Široká verejnosť sa môže dozvedieť, čím všetkým tieto organizácie žijú a ako prispievajú k tomu, aby bol Prešov dobrým miestom pre život.

Nielen pre najmenších bude atrakciou hasičské auto a sanitka. Prešovčania sa môžu tešiť na stavanie expedičného stanu, lukostreľbu, cyklistické trenažéry alebo stolný futbal. Všetky šikovné ruky sa môžu zapojiť do pletenia sietí, háčkovania chobotničiek, maľovania na tvár alebo textil. Pripravených je množstvo populárnych, ale aj úplne nových aktivít pre všetky vekové kategórie. Na jednom mieste sa tak stretne veľa inšpiratívnych ľudí, ktorí robia niečo pre dobrú vec. Súčasťou programu budú aj rôzne súťaže a tombola či bezplatný predsezónny servis bicyklov. 

V Prešove máme skvelé organizácie, ktoré sa venujú sa deťom, seniorom, sociálne alebo zdravotne znevýhodneným ľuďom, rozvíjajú všetky formy kultúry, dobrovoľníctva, no, možno nie všetci o ich činnosti vedia. Tieto organizácie odviedli aj veľký kus práce v rámci pomoci ukrajinským deťom a ich rodinám, ktoré našli svoj prechodný alebo trvalý domov v Prešove. 

Pripravená je aj panelová diskusia s primátorom mesta Prešov Františkom Oľhom a jeho hosťami, v ktorej sa budú venovať aktuálnym výzvam, ale aj víziám mesta. Témy, o ktorých sa bude diskutovať, spájajú slová ako komunita, spolupatričnosť, tolerancia a ľudskosť. Program vyvrcholí koncertom Katky Koščovej v klavírnom sprievode Daniela Špinera.

Vstup je zdarma. V prípade nepriaznivého počasia bude Prešovský deň neziskoviek presunutý na iný termín, o ktorom vás budeme informovať. Podujatie sa uskutoční pod záštitou Františka Oľhu, primátora mesta Prešov.

 

Autor: Zdroj: UNICEF a Prešovské dobrovoľnícke centrum, o.z.


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.09.2018
Pred Dňom soli prejde Hlavnou ulicou historický koč
Historické zaujímavosti o soli a jej výrobe sa budú môcť dozvedieť návštevníci podujatia Deň soli v Prešove, ktoré sa uskutoční v sobotu (8. 9.) od 12.00 h. Deň predtým sa na Hlavnej ulici predvedie historický koč.
viac
17.10.2018
Mesto ocenilo prácu kuchárov a kuchárok školských zariadení
Pri príležitosti Svetového dňa výživy mesto Prešov v PKO – Čierny orol ocenilo v utorok (16. 10.) prácu kuchárov a kuchárok v materských a základných školách. Už 11-krát tam podľa tlačovej referentky mesta Lenky Novotnej boli lákavé a chutné jedlá. Tento ročník bol venovaný téme obilnín.
viac
06.05.2019
V Rákociho paláci oslávili sviatok svätého Floriána
Krajské múzeum v Prešove oslávilo Deň hasičov. Ten pripadá každý rok na sviatok svätého Floriána, ktorý sme si pripomenuli v sobotu 4 mája. K sprievodným podujatiam patrila aj špeciálna prednáška Sv. Florián - patrón hasičov a hasenie ohňa v minulosti.
viac
20.08.2019
Deň soli sa v prešovskom Solivare uskutoční po druhýkrát
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš spoločne s Múzeom Solivar má snahu postupne prebudiť a oživiť areál Solivaru, ktorý je unikátnym svojho druhu na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %