Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
30.10.2023 12:05

KSK žiada cez eurofondy vyše 13 miliónov eur na projekty rozvoja stredných škôl


Košický samosprávny kraj (KSK)


Košický samosprávny kraj (KSK) chce získať financie cez eurofondy na komplexný rozvoj stredného odborného vzdelávania. S projektmi pre 11 škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti sa uchádza o nenávratný finančný príspevok, ktorý celkovo predstavuje viac ako 13,2 milióna eur.


Krajskí poslanci na októbrovom zasadaní schválili spolufinancovanie projektov vo výške ôsmich percent, teda spolu 1,15 milióna eur.         

Výzvu na predkladanie žiadostí v rámci Fondu na spravodlivú transformáciu cez Program Slovensko 2021 - 2027 vypísalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.         

KSK predkladá žiadosti o podporu na projekty, ktoré zahŕňajú deväť košických škôl - Strednú zdravotnícku školu (SZŠ), Strednú odbornú školu (SOŠ) informačných technológií, SOŠ automobilovú, SOŠ priemyselných technológií, Strednú priemyselnú školu (SPŠ) dopravnú, Školu umeleckého priemyslu (ŠOP), SPŠ stavebnú a geodetickú, SPŠ strojnícku a SOŠ technickú a ekonomickú, ďalej ide o SOŠ technickú v Michalovciach a SOŠ techniky a služieb vo Veľkých Kapušanoch.         

Projektové zámery sa orientujú na tri oprávnené aktivity - prvou je podpora infraštruktúry a vybavenia na účely vzdelávania, druhou rozvoj a zvyšovanie kvality odborného vzdelávania a prípravy, a treťou popularizácia odborného vzdelávania.         

"V rámci tejto výzvy sú oprávnené len územia okresov Košice I, II, III a IV, Košice okolie a okres Michalovce, ďalšie školy plánujeme tiež takýmto spôsobom rozvíjať, ale z iných výziev," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Mobilná aplikácia IDS BK by mala byť realitou v roku 2017
Mobilná aplikácia Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) na vyhľadávanie spojov verejnej dopravy spolu s možnosťou priameho nákupu cestovných lístkov, by mala byť realitou v roku 2017.
viac
16.03.2020
Stredoškoláci z Trnavského kraja majú vlastné participatívne rozpočty
Po podpore občianskych aktivít i dotáciách pre mestá a obce sa Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozhodol spustiť pilotný projekt participatívneho rozpočtu (PR) pre stredné školy.
viac
15.01.2022
Brožúru o ponuke stredných škôl v kraji dostane takmer 5600 deviatakov
Košický samosprávny kraj chce aj tento rok pomôcť budúcim stredoškolákom pri výbere strednej školy. Aby bolo rozhodovanie o čosi jednoduchšie, župa pre nich pripravila prehľadnú brožúru Stredná pre teba.
viac
28.10.2023
KSK si vezme úver do výšky 17,6 milióna eur na obnovu stredných škôl
Košický samosprávny kraj (KSK) si vezme úver do výšky 17,65 milióna eur na financovanie investičných akcií, týkajúcich sa obnovy objektov stredných škôl. Prijatie úveru cez štátny investičný fond schválili v pondelok krajskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %