Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
27.05.2021 08:20

Liptov s novou atrakciou


Snímka zdroj: (OOCR REGION LIPTOV).


Hrabovská dolina vstupuje do letnej sezóny s novou atrakciou. Už v sobotu 29. mája 2021 sa otvorí Kráľovstvo Hrabovo. Až 400 ton piesku sa tu premenilo na umelecké diela s rozprávkovou tematikou.


Súčasťou výstavy pieskových sôch je aj 80 m² veľká piesková pláž v Havajskom štýle a iné zaujímavé atrakcie. Pred neistým horským počasím chráni sochy špeciálny stan. Okrem sôch budú súčasťou areálu aj iné zábavné atrakcie a časom pribudne aj kino či letné animácie.

V zime zažila Hrabovská dolina šok, ktorý vystriedala katastrofa. Krásne pripravené Ľadové kráľovstvo nemohli otvoriť z dôvodu striktných covid opatrení a lockdownu a následne technická chyba zničila aj poslednú nádej na otvorenie nádherného ľadového areálu. Do leta však vstupujú so vztýčenou hlavou a chcú si vylepšiť chuť a zaujať návštevníkov. „Až 400 ton špeciálneho piesku z Maďarska sa pod šikovnými rukami rezbárov premenilo na úžasné rozprávkové postavy – naše pieskové Ľadové kráľovstvo reprezentujú Anna a Elza, podmorský svet Hľadá sa NEMO a Dory, nechýba Lapková patrola, Autá s McQueenom, Piráti z Karibiku, Simpsonovci či Harry Potter a Dinosaury. Výstavná sieň má až 600 m² a na našich sochách pracovalo až tucet rezbárov zo Slovenska a Česka. Za 21 dní tu odrobili 2 100 hodín a som šťastný, lebo výsledok stojí zato a už najbližšiu sobotu o tom presvedčíme aj našich návštevníkov,“ povedal predseda Občianskeho združenia Hrabovská dolina Štefan Červeň. Pieskové sochy však nie sú všetko a areál dopĺňa aj veľká piesková pláž v Havajskom štýle, dráha z piesku pre autíčka a keď to situácia v lete dovolí, tak tu budú organizovať večerné kino či koncerty.

„Aktivisti, ktorých na Liptove máme, nám môžu v iných regiónoch závidieť. Hrabovská dolina nepatrí k tým najznámejším lokalitám nášho regiónu, ale má obrovský potenciál. Je priamo spojená s mestom Ružomberok, ktoré vo svojom okolí ponúka nádhernú prírodu a výborné možnosti pre turistiku, cyklistiku, je tu kopec atrakcií aj možností na relax. Lokalita, kde sa nachádza Kráľovstvo Hrabovo je nádherná a aj vďaka tunajším vodným nádržiam vhodná na ďalší rozvoj letného turizmu,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Celková rozloha tunajšieho areálu je 5000 m² a to dáva nebývalé možnosti výletníkom aj dovolenkárom. Stačí už len, aby sa konečne umúdrilo aj počasie a začalo sa otepľovať a za plážami s pieskom nebude treba cestovať k moru a zháňať covid pasy. Postačí navštíviť bezpečnú Hrabovskú dolinu, zrelaxovať sa pod palmou a zaboriť si nohy do piesku a to jednoducho na Liptove...

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR REGION LIPTOV)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2021
Rozprávkový Liptov s deťmi
Štvrtý ročník úspešného podujatia ZA7HORAMi naštartoval prázdninový čas a zabavil rodiny s deťmi.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
25.11.2021
Medvede v Hrabove
Hrabovská dolina ožila – desiatka rezbárov tu vytvára umelecké diela z dreva. Hlavnou témou podujatia sú medvede. Päť dvojmetrových medveďov z červeného smreka bude upozorňovať na jednotlivé miesta atraktívnej doliny, ktorá je len na skok od Ružomberka.
viac
22.12.2021
Na Liptove otvoria čarovný les
Už 27. decembra otvorí na Liptove brány nová atrakcia. Tvorí ju takmer 150 tisíc svetielok a je jedinou takouto výstavou na Slovensku aj v širokom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %