Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
07.12.2023 05:05

Ľuďom bez domova pomôže nová kampaň Bývanie zachraňuje životy


NOTA BENE


Pomôcť ľuďom bez domova nájsť dôstojné bývanie, zabezpečiť odbornú pomoc a umožniť vydávanie časopisu Nota bene je cieľom darcovskej kampane, ktorú organizuje občianske združenie (OZ) Proti prúdu. TASR o tom informovali z občianskeho združenia.


"Strecha nad hlavou zachraňuje životy, ale bezdomovectvo končí až v stabilnom bývaní," povedala riaditeľka združenia Nina Beňová. OZ pripomína, že ľudia bez domova sa dožívajú menej ako 50 rokov, čo je o 20 rokov menej ako bežná populácia. "Je u nich vyšší výskyt samovrážd. Ich predčasnému úmrtiu sa dá zabrániť poskytnutím dôstojného bývania," upozornilo.         

Kampaň Bývanie zachraňuje životy možno podporiť na stránke www.pomahatjelahke.sk. Ľuďom bez domova tiež možno pomôcť prenájmom bytu.         

Občianske združenie Proti prúdu, vydavateľ časopisu Nota bene, už 22 rokov pomáha ľuďom bez domova na Slovensku dostať sa z ulice. Spustilo aj projekt Sociálnej nájomnej agentúry, ktorá funguje už sedem rokov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2019
Hlavné mesto poskytne na programy pre bezdomovcov 150-tis. eur
Hlavné mesto vyhlasuje výzvu na podporu inovatívnych integračných projektov neverejných subjektov pracujúcich s ľuďmi bez domova. Informuje o tom bratislavský magistrát na svojom webe.
viac
02.01.2023
Mesto spustilo projekt dostupného bývania pre ľudí bez domova
V decembri spustilo mesto Trnava projekt, ktorý vychádza z potreby riešenia problematiky bývania ľudí bez domova aj iným ako štandardným spôsobom. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
22.01.2024
Nemocnica využíva vŕtačku na urýchlené podanie liekov na záchranu života
Nemocnica vo Zvolene začína s využívaním špeciálnej vŕtačky, ktorá dokáže pacientovi podať život zachraňujúce lieky už do niekoľkých sekúnd. Zamestnanci nemocnice absolvovali aj školenie pre prácu so zariadením určeným na takýto postup, využívať ho budú na urgentnom príjme i na detskom oddelení.
viac
25.01.2024
Hodinky, ktoré zachraňujú život. Zabezpečia pomoc v krízovej situácii
Nejedenkrát sa asi každý z nás ocitol v situácii, kedy potreboval pomoc. Avšak nie všetci, najmä seniori, si vedia hneď pomôcť a poradiť. BSK vstúpil do pilotného projektu, kde hrajú primárnu úlohu monitorovacie hodinky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %