Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
07.04.2018 09:45

Luskostrelci na hrade bojovali o pohár vojvodu Ctibora


Hrad Beckov je dejiskom 12. ročníka turnaja v tradičnej lukostreľbe o pohár vojvodu Ctibora. FOTO TASR - Radovan Stoklasa


Na hrade Beckov sa zišli v sobotu priaznivci lukostreľby na 12. ročníku turnaja o pohár vojvodu Ctibora. Muži, ženy, juniori i deti do 11 rokov si vo svojich kategóriách mhli zmerať zručnosti v disciplíne, ktorá pred stáročiami patrila k bežnému životu ľudí.


Účastníci súťažili v streľbe dreveným lukom (z prírodných materiálov) s drevenými šípmi, jazdeckým lukom s drevenými šípmi, tradičným lukom s drevenými šípmi a moderným lukom s ľubovoľnými šípmi. Pre všetkých bol pripravený aj sprievodný program a vystúpenie skupiny Vrbovské vŕby.       

Podujatie zorganizovala Skupina tradičnej lukostreľby VRES. "Na záver sa konala tradičná streľba z veže. Historický kostým nebol povinný, no lukostrelec s najlepším kostýmom získal špeciálnu cenu," informovali organizátori na svojom webe. Podujatie skončilo o 16.00 h.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2016
V Brodne oslávili 95. výročie založenia dobrovoľného hasičského zboru
Jubilejný 20. ročník hasičskej súťaže a 4. ročník súťaže o putovný pohár DHZ prilákal do Brodna množstvo ľudí.
viac
06.04.2019
Projekt, ktorý spája 3 významné hrady
Tri kľúče pre Katarínu je projekt určený najmä rodinám s deťmi, ktorých láka objavovanie tajuplnej histórie a pokladov. Zámerom je hravým spôsobom oživiť spoločnú históriu troch významných hradov – Čachtického, Beckovkého a Plaveckého.
viac
27.09.2019
Hrad Beckov ovládnu v sobotu lukostrelci, zabojujú o pohár vojvodu Ctibora
Na hrade Beckov sa predstavia v sobotu (28. 9.) lukostrelci. Skupina tradičnej lukostreľby Vres pripravila pre verejnosť 15. ročník turnaja v tradičnej lukostreľbe o pohár vojvodu Ctibora.
viac
28.03.2024
Veľkonočné sviatky na hrade Beckov budú mať aj benefičný charakter
Pátranie po vajíčkach, remeselné stánky, maľovanie na tvár a ďalšie podujatia čakajú návštevníkov hradu Beckov počas veľkonočných sviatkov. Informoval o tom predseda neziskovej organizácie Hrad Beckov Peter Pastier.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %