Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
15.12.2022 12:35

Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne


Lyžiarske stredisko Krahule.


Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.


"Ceny lístkov sme mierne zvýšili, približne o 10 až 15 percent. Celodenné lístky počas pracovných dní však budú zľavnené," priblížil Urblík. Ako dodal, v porovnaní s nárastom nákladov na prevádzku strediska ide len o kozmetickú úpravu. Napríklad za elektrickú energiu na burze aktuálne platia osemnásobne viac ako pred rokom.

"Nevieme, ako skončí vo výsledku sezóna, nevieme to vôbec odhadnúť. Nemôžeme zavrieť, obávam sa, že tím zaškolených ľudí by sme o rok už naspäť neposkladali," skonštatoval Urblík. Majiteľ strediska prevádzkuje v blízkosti vlekov aj penzión. Ceny za ubytovanie napriek zvýšeným nákladom v porovnaní s vlaňajšou sezónou nemenili.

Lyžiarske stredisko Ski Krahule ponúka návštevníkom päť vlekov a štvorsedačkovú lanovku. Novinkou pre aktuálnu sezónu bude 75-metrový dopravníkový pás pre deti a začiatočníkov, ktorý bude prístupný zadarmo.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2018
V stredisku Snowparadise Veľká Rača otvorili lyžiarsku sezónu
Lyžovačku na 14 kilometroch zjazdoviek rôznej náročnosti v troch prepojených dolinách Dedovka, Marguška a Laliky ponúka lyžiarske stredisko Snowparadise Veľká Rača Oščadnica, v ktorom v sobotu otvorili lyžiarsku sezónu 2018/2019.
viac
29.01.2020
Krojovka na svahu
Na svahy lyžiarske strediska Mýto Ski & Bike centrum opäť zavítajú tradície. Ľudová hudba, kroje, skvelé jedlo a parádne zábava na Vás čaká už túto sobotu 1. februára.
viac
21.03.2022
V Parku miniatúr otvorili 20. sezónu, novinkou je Trenčiansky hrad
V Parku miniatúr v obci Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom otvorili v sobotu (19. 3.) jubilejnú 20. letnú sezónu. Tohtoročnou novinkou parku je historický model Trenčianskeho hradu.
viac
19.04.2023
Zoborské ferraty sprístupnia už o niekoľko dní
Nová turistická sezóna na zoborských ferratách sa začne 1. mája a potrvá až do 1. decembra. Na svojej webovej stránke o tom informovali ich prevádzkovatelia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %