Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
24.02.2022 11:40

Martin zrekonštruuje námestie v mestskej časti Podháj


Vzualizácia: (martin.sk).


Mesto Martin zrekonštruuje Námestie protifašistických bojovníkov v mestskej časti Podháj.


Na rekonštrukciu získalo podľa hovorkyne mesta Zuzany Kalmanovej nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 95 percent z celkových oprávnených výdavkov, čo predstavuje 644 749,86 eura.

Námestie je podľa martinského primátora Jána Danka jednou z dominánt mestskej časti Podháj. "Verím, že rekonštrukcia mu dodá modernejší a ekologickejší vzhľad a zatraktívni ho nielen pre obyvateľov, ale aj pre návštevníkov Podhája," podotkol.

Projekt rekonštrukcie sa zameriava na regeneráciu námestia s uplatnením ekologických princípov tvorby a ochrany zelene. "Zrekonštruujú sa chodníky, priechody pre chodcov, osvetlenie aj detské ihriská. Veľký dôraz sa bude klásť na zeleň, ktorú doplnia a spestria trvalkové záhony. Okrem námestia sa rekonštrukcie dočká aj autobusová zastávka MHD a vznikne 30 nových parkovacích miest. Obyvatelia Podhája sa môžu tešiť aj na nový mobiliár," dodala hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2020
Turčianska knižnica na Severe sa zmenila na nepoznanie
Pobočka Turčianskej knižnice na sídlisku Sever prešla kompletnou rekonštrukciou. Investíciu vo výške viac ako 330-tisíc eur financoval Žilinský samosprávny kraj.
viac
23.12.2020
Rekonštrukcia námestia pred železničnou stanicou pokračuje
Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú.
viac
04.05.2022
Radnica hľadá dodávateľa rekonštrukcie Námestia SNP
Mesto Trnava spustilo verejnú súťaž na realizátora dlho očakávanej rekonštrukcie Námestia SNP. Obnoví sa jeho celkový vzhľad, dôležitým momentom bude zmena polohy pamätníka osloboditeľov, ktorý otočia o 90 stupňov.
viac
14.07.2023
Rekonštrukcia Námestia SNP je podľa primátora J. Danka v patovej situácii
Rekonštrukcia Námestia SNP v Martine je podľa primátora Jána Danka v patovej situácii, pretože pripomienky Pamiatkového úradu SR zásadne menia koncepciu vysúťaženého projektu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %