Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
28.08.2023 04:15

Mesto chce rozšíriť MHD, hľadá dopravcu na dlhodobý kontrakt


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Pezinok hľadá dopravcu, ktorý bude od januára 2024 zabezpečovať prevádzku mestskej hromadnej dopravy (MHD). V oznámení o verejnom obstarávaní, zverejnenom v pondelok vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), ráta s prevádzkou rozšírenej siete liniek.


Mesto chce podpísať dlhodobý desaťročný kontrakt a zo súčasnej jednej linky premávajúcej počas pracovných dní, rozšíriť sieť MHD na štyri linky, premávajúce každý deň. Predpokladaná cena obstarania je 6 399 302 eur bez DPH. Záujemcovia môžu predložiť ponuky do 6. októbra. Sieť MHD bude súčasťou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK).

Mesto v súťažných podkladoch pripomína, že súčasný prevádzkovateľ MHD v Pezinku momentálne zabezpečuje transport na jednej linke po trase medzi železničnou stanicou a nemocnicou. "Autobus na linke mesačne najazdí 2000 - 2200 km, premáva iba počas pracovných dní," dodáva mesto.

Samospráva má záujem vzhľadom na veľkosť mesta, jeho tvar a rozlohu zabezpečiť po novom štyri linky. "Navrhovanými trasami sú Kučišdorf - železničná stanica, nemocnica - sídlisko Muškát - železničná stanica, nemocnica - sídlisko Sever - železničná stanica a okružná trasa sídlisko Juh - železničná stanica," avizuje mesto. Cestovný poriadok chce naviazať hlavne na odchody a príchody vlakov smer Bratislava a Trnava na železničnú stanicu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2019
Vláda schválila koncepciu rozvoja a realizácie zeleného verejného obstarávania
Tovary, služby či stavebné práce by sa mohli obstarávať s nižším negatívnym vplyvom na životné prostredie. Ráta s tým Koncepcia rozvoja a realizácie zeleného verejného obstarávania v SR, ktorú v stredu schválila vláda.
viac
19.11.2020
DPB vyhlásil tender na nákup 30 nových električiek
V Bratislave pribudne 30 nových jednosmerných, nízkopodlažných a klimatizovaných električiek.
viac
18.01.2021
Problémom pri obstarávaní nájomných bytov sú najmä nevysporiadané pozemky
Najčastejšou chybou, ktorú robia mestá a obce pri výstavbe nájomných bytov je, že ich chcú postaviť na nevysporiadaných pozemkoch. Tým nedokážu vytvoriť podmienky pre čestnú súťaž a porušujú zákon.
viac
26.02.2021
ÚVO pripravil Stratégiu pre sociálne hľadiská vo VO na Slovensku 2021-2025
Jedným z cieľov národného projektu úradu s názvom Zvyšovanie efektívnosti v oblasti verejného obstarávania na Slovensku, realizovaného v rámci operačného programu Efektívna verejná správa, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu, je aj podpora sociálneho verejného obstarávania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %