Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
08.08.2023 04:15

Mesto chce v novembri odovzdať do užívania 16 nových nájomných bytov


Ilustračná snímka: (tasr).


V Komárne pribudne ešte v tomto roku 16 nových nájomných bytov. Vzniknú prestavbou bývalej budovy okresného úradu na Námestí Štefánika. Predpokladaný termín ich odovzdania do užívania je november tohto roka, informovala radnica.


Mestské zastupiteľstvo v Komárne uzneseniami schválilo podmienky ich prenajímania a výšku nájomného. Záujemcovia o prenájom mestského bytu môžu doručiť svoje žiadosti na Mestský úrad Komárno do 15. augusta, upozornil magistrát.

Rozloha dvoj- a trojizbových nájomných bytov bežného štandardu sa bude pohybovať od 50 do 75 štvorcových metrov. Určené budú pre mladé rodiny. Za budovou bude k dispozícii 22 nových parkovacích miest. Pri príprave teplej vody bude pomáhať osem solárnych kolektorov, čo by sa malo prejaviť na znížení režijných nákladov.

Náklady na prestavbu vo výške 1,15 milióna eur budú hradené zo štátnej dotácie a z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania, informoval magistrát počas spustenia prestavby objektu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2020
Bratislava spúšťa dostupné nájomné bývanie pre rodiny a seniorov bez domova
Mesto Bratislava ako jedna z prvých samospráv na Slovensku začína v deviatich vyčlenených bytoch realizovať jedinečný pilotný projekt ukončovania bezdomovectva prostredníctvom dostupného mestského nájomného bývania a sociálnej podpory.
viac
14.08.2020
Obec Lehnice odovzdá 19 nových nájomných bytov
Obec Lehnice odovzdá už čoskoro 19 nových nájomných bytov ich obyvateľom. V priebehu dvoch desaťročí zaobstarala dovedna už deväť bytových domov pre nájomné bývanie, v nich bolo doteraz 140 bytových jednotiek.
viac
19.10.2021
Mesto postaví 14 nových nájomných bytov v bývalej škole v Novej Stráži
Mesto Komárno postaví 14 nových nájomných bytov. Výstavba bytov vrátane potrebnej infraštruktúry si vyžiada investíciu 750.000 eur. Z tejto sumy hradí 40 percent Ministerstvo dopravy a výstavby SR, zvyšok pokryje mesto z mimoriadne výhodného úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.
viac
25.02.2022
Obec Plešivec vlani dokončila výstavbu 36 bytov, potrebovala by však i ďalšie
Obec Plešivec v okrese Rožňava v minulom roku dokončila projekt výstavby 36 nájomných bytov za približne 1,6 milióna eur, ktorý financovala z dotácie a z úveru od Štátneho fondu rozvoja bývania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %