Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
16.01.2024 02:05

Mesto hľadá osobnosti, ktoré si zaslúžia ocenenie Tvorivý čin roka


Mestský úrad Šaľa - ilustračná snímka


Mesto Šaľa aj tento rok hľadá osobnosti, ktoré si zaslúžia cenu Tvorivý čin roka. Verejnosť môže nominovať jednotlivcov i kolektívy, ktoré si zaslúžia ocenenie za ich prácu v oblasti kultúry.


Ako uviedla radnica, cieľom je oceniť významné podujatia, činy jednotlivcov a skupín v propagácii kultúry a kultúrnosti v meste. Ceny sa už tradične udeľujú v 13 kategóriách. Sú medzi nimi rôzne druhy výtvarného umenia, hudba, divadlo, knižná tvorba, ale aj film, folklór, a tiež mimoriadne ocenenie za dlhoročnú aktívnu prácu v oblasti umenia.         

Návrhy na udelenie ocenenia môžu predkladať jednotlivci, organizácie i inštitúcie. "Je potrebné ich doručiť na Mestský úrad v Šali alebo poslať elektronicky najneskôr do 28. marca 2024," doplnila radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2018
Ocenenie za Sociálny čin roka 2017
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter ocenil výnimočných ľudí, ktorí svojou obetavosťou, ľudským prístupom, láskou a empatiou pomohli iným v núdzi, vykonali mimoriadny humánny čin či originálnu aktivitu nad rámec svojej práce.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
13.05.2021
Šaľa odmení umelcov cenami Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa rozhodlo o udelení cien Tvorivý čin roka. Za kultúrne aktivity v minulom roku bude odovzdaných celkovo sedem cien, ktoré získajú jednotlivci i kolektívy. O laureátoch rozhodla Komisia kultúry a cestovného ruchu.
viac
07.02.2022
Mesto Šaľa vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa opäť vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej môže verejnosť nominovať jednotlivcov i kolektívy, ktoré si zaslúžia ocenenie za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %